ŞEHİRCİLİKTE YENİ VİZYON!


İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca “Şehircilikte Yeni Vizyon” teması ile düzenlenen şehircilik şurasında “Şehirleşmenin Yeni Vizyonunda Yerel Yönetimlerin Rolü” başlıklı toplantıya katıldı. Ankara Cumhurbaşkanlığı külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

‘ŞURADA BİRÇOK KONU ELE ALINACAK’
Düzenlenen toplantı hakkında bilgiler veren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Şura, Türkiye’nin insan odaklı yeni şehirleşme vizyonunu, gelişen koşullar çerçevesinde katılımcı bir şekilde belirlenebilmesini amaçlıyor. Şehircilik Şurası’na, ülkenin saygın akademisyenleri, bürokratları ve uzmanlarıyla beraber ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılıyor. Şûra’da kentlerle alakalı sorunlar belirlenecek, stratejiler geliştirilecek, akabinde çözüm önerileri sunulacak” dedi.

ŞURA 3 AY BOYUNCA DEVAM EDECEK
Şuranın 3 ay boyunca devam edeceğini belirten Başkan Seyfi Dingil, “Şurada şehirlerimizde kimlik, planlama ve tasarımdan kentsel dönüşüme, şehirleşme, göç ve uyumdan şehirleşmenin yeni vizyonunda yerel yönetimlerin rolüne kadar çok geniş bir yelpazede çalışılacak. Şuranın ana teması ‘Şehircilikte Yeni Vizyon’ olarak belirlendi. Şehirleşmenin Yeni Vizyonunda Yerel Yönetimlerin Rolü’ne kadar çok geniş bir yelpazede çalışmalar yapılacak. Şehircilik Şurası’ndan elde edilecek sonuçların ülkemize, milletimize ve İskenderun’umuza hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. Haber: Mustafa TOPAL