‘EĞİTİM STRATEJİK BİR DEĞERDİR’


İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, ilçede görev yapan okul müdürleri, rehber öğretmenler ve okul aile birliği temsilcileri ile bir araya, gelerek istişare ve bilgilendirme toplantısı yaptı.
İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda, Kaymakam Özyiğit başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Resmi ve Özel Okul İdarecileri, Rehber Öğretmenler ve Okul Aile Birliği temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul ve İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan tarafından yapılan sunum ile devam etti. Toplantı esnasında eğitim sektöründe meydana gelen gelişmeler, yaşanan sorunlar ve sorunların çözülmesi noktasında yapılabilecek uygulamalar değerlendirildi.

DAHA İYİ BİR EĞİTİM İÇİN..
Toplumsal hayatımızın sürdürülebilmesi açısından eğitimin çok önemli bir unsur olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Kaymakam Özyiğit; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi eğitim hizmeti alabilmelerinin sağlanması ve eğitim sektöründe meydana gelen gelişmelerin değerlendirilmesi amacıyla eğitim camiasıyla bir araya geldiklerini ifade ederek, yapılacak toplantının kentimize, milletimize ve eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni etti.

‘EN BÜYÜK ÇABAYI ÖĞRETMENLERİMİZ GÖSTERİYOR’
Günümüz dünyasında eğitim ve öğretmen unsurunun hayati bir öneme sahip olduğunun altını çizen Kaymakam Özyiğit; “Eğitim bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletin dünya üzerinde ki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir. Bu sebepledir ki Başöğretmen Atatürk, Cumhuriyetimizi yükseltme görevini öğretmenlere tevdi etmiştir” dedi. Kaymakam Özyiğit; “Öğretmenlerimizin, sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, iyi ahlâklı, insana ve emeğe saygılı, araştıran, okuyan, toplum hayatına uyum sağlayan, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş özelliklerine haiz, kendi benliğine ve milli geleneklerine bağlı, en zor koşullarda dahi ülkesine sahip çıkan ve ülkesini muasır medeniyetler seviyesine taşımayı ilke edinen, ailesine ve milletine bağlı nesillerin yetişmesine sunacağı katkının geleceğe yapılacak en büyük yatırım olduğunu” dile getirdi.

‘İRFAN ORDUSUNA DA İHTİYAÇ VAR’
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur” sözüne de dikkat çeken Kaymakam Özyiğit; “Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, daha iyiye ve daha ileriye giden bir Türkiye için en büyük çabayı kuşkusuz öğretmenlerimiz göstermektedir. Onların verdikleri bilimsel, çağdaş, mesleki ve sosyal eğitimle; güçlü, bilgili ve gelişmelere açık bireyler yetişecek geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir toplum oluşturulacaktır” diye konuştu. ’AİLENİN SORUMLULUKLARI VAR’ Kaymakam Özyiğit; aile unsurunun da önemine değinmeden geçilemeyeceğini ifade ederek, “Eğitim ve öğretim sürecinde ailenin önemi ve sorumlulukları da son derece önemlidir. Gerek çocukluğun ilk yılları olan okul öncesi dönemde, gerekse okul yıllarında ailenin vermiş olduğu eğitim veya takındığı tavır çocuğun kişilik gelişimini önemli oranda etkilemektedir. Ailenin çocuğuna olan ilgi ve desteğinin ölçüsü; çocuğun sağlığı, eğitimi, başarısı, aile hayatı ve toplumla olan ilişkilerini etkileyecek kadar önemli bir boyuta sahiptir. Bu manada geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında okul, aile ve çevre faktörü önem arz etmektedir” dedi. Yapılan sunum ve konuşmaların ardından okul idarecileri, rehber öğretmenler ve okul aile birliği temsilcilerinin görüş ve önerilerine yer verildi. Bu tür istişare ve bilgilendirme toplantıların yapılmasından dolayı memnuniyetlerini ifade eden okul idarecileri, öğretmenler ve okul aile birliği temsilcileri kendilerine karşı gösterilen nezaket ve duyarlılıktan dolayı da Kaymakam Özyiğit’e teşekkürlerini ilettiler.