‘İSTE’RSEK ENGELLERİ KALDIRABİLİRİZ’

feray-down1
İskenderun Teknik Üniversitesi çatısı altında, İskenderun İnşaat Mühendisliği bölümü 4. Sınıf öğrencilerinin Sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalar hem öğrencileri hem de ailelerini mutlu etti.
4. Sınıf öğrencileri proje koordinatör Cem Çetin, Onur Serkan Kaya, Kaan Erdinç, Zafer Oğuz İsal, Barış Memiş, Zafer Karaboğa tarafından hazırlanan proje ödevinde Down sendromlu öğrencilere Mühendislik eğitimi verdiler. Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil ve down sendromlu çocuklarımızla biraraya gelen gençler, İnşaat Mühendisliği’nin eğitimini verdiler. Öğrenci ağabeyle ve aileleriyle sınıfa giren Down sendromlu çocuklar sınıftaki yerlerini aldılar.

TEMSİLİ MEZUNİYET SEVİNCİ
Proje Koordinatörü Cem Çetin, öğrencilere Mühendisliğin tüm detaylarını anlatarak onlara gerekli eğitimi sine vizyon destekli vermeye çalıştı. Yapılan bu projeye Psikolog Güliz Güngör de katılarak öğrencilerle yakından ilgilendi. Proje hakkında kısa bir bilgi veren Güngör, “Bugün burada bulunan öğrencilere Mühendislik bölümü 4. Sınıfı öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında istenilirse engeleri kaldırabileceklerini herkese göstermek için burada böyle bir çalışma gerçekleştirilmiştir. Ailelerinde destekleri ile bugün çocuklarımız buradan sembolik olarak mezun olacaklar” dedi.

KENDİ EVLERİNİ YAPTILAR
Daha sonra Projenin Koordinatörü Cem Çetin ve arkadaşları, öğrencilere mühendisliğin önemli bir parçası haline gelen ev yapımını gerçekleştirdiler. Sınıfta mühendislerin çalışma alanlarını gösteren çizgi filmde izletildi. Down sendromlu öğrenciler çizgi filmi izlerken kendilerinden geçtiler. Daha sonra üniversitedeki öğrenci ağabeyleriyle birlikte kendilerine verilen ev projelerini hayata geçirmek için evlerini yaptılar. Öğle yemeğinin ardından diploma törenine geçildi. Burada öğrencilere mezuniyet belgesi için tören düzenlendi. Cübbelerini giyen öğrenciler daha sonra belgelerini alarak okuldan mühendis olarak mezun oldular. Haber/Foto: Cuma Keseroğlu