Hatsu, İskenderun’da Kaçak Su Kullanan 487 kişi Tespit Edildi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Abone İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerin rutin kontrolleri sırasında ve gelen şikayetler doğrultusunda tespit edilen kaçak ve usulsüz su kullanımlarına müdahalelerini sürdürüyor.
Kaçak su kullanımına son vermek amacıyla projeler geliştiren Genel Müdürlük, herhangi bir usulsüz kullanım görülmesi durumunda yeni kurulan “444 11 44” numaralı Kaçak Su İhbar Hattı’na bildirilmesi noktasında vatandaşlara çağrıda bulundu.

İçmesuyu aboneliği yaptırmadan kaçak su kullanmanın su dağıtımında haksızlığa ve abone olan vatandaşların su faturasındaki maliyetinin artmasına sebep olduğuna vurgu yapan İdare, Arsuz ilçesine bağlı Avcılarsuyu Mahallesi’nde ekipler tarafından kaçak bağlantı yapıldığı tespit edilen içmesuyu hattının Jandarma ekipleri eşliğinde müdahale edilerek mühürlendiğini bildirdi.

Kaçak ve usulsüz su kullanımının 3 yıla kadar hapis ve para cezasının olduğunu hatırlatan HATSU, usulsüz su kullanımlarını “444 11 44” numaralı telefonun yanı sıra www.hatsu.gov.tr Kaçak Su İhbar Formu’na veya en yakın HATSU hizmet binalarına da bildirilebileceğini kaydetti.

2015 yılının birinci ayından bugüne kadar abone olmadan tespit edilen kaçak su kullanımı ilçe verileri şu şekilde: “Antakya 3, Belen 84, Kırıkhan 2, Kumlu 84, Reyhanlı 11, Samandağ 3, Arsuz 126, Dörtyol 138, Erzin 75, Payas 166 ve İskenderun 487”

hatsu-kacak-su-kullananlara-goz-actirmiyor-1