KİRACILARDAN 6 BOYUNCA ÜCRET ALINMAYACAK!

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan, 2021 yılı katı atık bertaraf ücretlerinin belirlenmesiyle ilgili Temizlik İşleri Müdürlüğü teklifini görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Ocak-Haziran 2021 tarihleri arasında, (6 ay boyunca) belediyeye ait yerlerin kiracılarından ücret alınmayacağını duyurarak, “Değerli esnaflarımızın her zaman yanlarında olduk, olmaya devam edeceğiz” dedi.

EVSEL ATIK TARİFESİNE ‘MİNİMİZE’ AYAR!
Başkan Fatih Tosyalı ayrıca, 2018’de Resmi Gazete’de yayınlananan yasa kapsamında, büyükşehire ÇTV’den sonra bir de evsel atık ücreti belirleneceğini belirterek, “Hatay’da, HBB ve ilçe belediyeleri bu kararı ve tarifeleri ele almaya başladı. Kanunen bir tarife belirlemek zorundayız. Meclis üyelerimiz ile görüşüp, Büyükşehir’de bu rakamı minimize etmemiz gerekiyor” dedi.

MALİYET DÜŞÜYOR, HİZMET ARTIYOR
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, bugüne dek yapılan hizmet ve tasarruflardan da söz etti.
Bütçeyi doğru ve kullanışlı bir şekilde hizmete aktardıklarını söyleyen Başkan Tosyalı, “Biz göreve geldiğimizde 31 araç kiralıktı, bugün bu sayı 2’ye düştü. Araç sayımızı artırdık. Atölyelerde artık araçlarımızı tamir edebiliyoruz. Yedek parça ve akaryakıt maliyetini düşürdük. Böylece 13 milyon tasarruf sağladık. Personel ve çalışan sayımız 1136 kişiydi. Tüm haklarını verip de emekli olanlar oldu. Korona hastalığına yakalananlar, izinli olanlar vesaire gibi etkenler sonrasında bizler 637 kişi ile fedakarca hizmet etmeye çalışıyoruz. Tüm personel ve çalışanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bizler sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz” dedi.

’69 MİLYON LİRA ALACAĞIMIZ VAR’
Başkan Fatih Tosyalı belediyenin vadesiz alacakları hakkında ise, “Kiralardan alacaklarımız 7 milyon 315 bin lira, para cezalarından alacağımız 4 milyon 985 bin lira, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı HATSU’dan alacağımız 5 milyon 493 bin lira. Geçmiş dönem alacaklarla birlikte toplamda 69 milyon 972 bin lira alacağımız para var. Net alacağımız budur. Bu para İskenderun halkınındır. Herkes duyarlı olsun, yapılandırmadan faydalansın” dedi.

234 MİLYON LİRA BORCUMUZU, 172 MİLYONA DÜŞÜRDÜK’
Göreve geldiğinde İskenderun Belediyesi’nin 234 milyon liralık borcuyla teslim aldıklarını hatırlatan Başkan Fatih Tosyalı, “Mali disiplin ve tasarruflardan sonra 21 ay boyunca her türlü kesintilere rağmen 172 milyon 713 bin lira borcumuz kalmıştır. Geçmiş dönem belediye başkanları döneminde bize bırakılan kesintiler 25 milyon 610 bin lira.. Bugün itibariyle 29 milyon lira olmuş. Bunları herkesin bilmesi lazım. Bizim dönemimizde kesintiler 55 milyon 490 bin lira olmuş.. Bunlar hep geçmiş dönemden kalan kesintilerdir, takdir kamuoyunundur” şeklinde konuştu.

‘BORÇLANMADAN HİZMET ÜRETİYORUZ’
Başkan Fatih Tosyalı hizmetlere de değinerek, “Asfalt ihaleleri yaptık. Bugün itibariyle 45 mahalleye ulaştık. Her yer asfaltlandı, asfaltlanıyor. Ekiplerimiz şu an Bitişik mahallemizde çalışıyor. Bunları yaparken tek kuruş borçlanmadık. Birçok belediyede görüyoruz, işçisinin tazminatını vermek için bile borçlanıyorlar. Biz burada her koldan ödemeler ve hizmetler için borçlanmaya gerek görmedik. Bunların yanında spor salonları yaptık. Yüzme havuzunu yıktık, yenisini yapıyoruz. Kendi şartlarımızı ve imkanlarımızı sonuna kadar kullanıyoruz. Sakarya mahallemizdeki binaya BİLSEM’e taşıyoruz. Ödeneği bile çıktı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şimdiden tüm İskenderunlu hemşerilerimizin yeni yılını kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum” diye konuştu.
Haber: Yılmaz AKPINAR