İSKENDERUN’DA 115 ADET TÜP KOBRA ZEHİRİ ELE GEÇİRİLDİ

Hatay’ın İskenderun ilçesinde üç şüpheli, piyasa değeri yaklaşık bir milyon 200 bin lira olan yurda yasal olmayan yollarla giriş yapan 115 adet tüp kobra zehri ile yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele kapsamında Şehirlerarası otobüs terminali içerisinde otobüs ile gelen durumundan şüphelenilen; üç kişi yakalandı.O. U., E. K. ,M. D. isimli şahıslardan toplam 115 adet tüp içerisinde kobra zehri ele geçirilerek el konuldu. Her 3 şahıssa 5607 SKM suçundan Şüpheli sıfatıyla işlem yapılacağı bildirildi.

Bu arada kobra zehrinin başta kanser tedavisinde, kozmetik ürünlerinde kullandığı bu nedenle çok ender bulunduğu ve pahalı olduğu belirtiliyor.

Kobra zehrinin kanser tedavisinde, kimyasal silahların ayrıştırmasında, sanayi sektöründe, doping ilaçlarında ve kozmetik sanayisinde de kullanıldığı, dünyanın en pahalı zehirleri arasında yer aldığı ifade ediliyor.

Söz konusu zehir türünün tek damlasıyla bir fili saniyeler içinde öldürmeye yettiği vurgulanıyor. Yılan zehirleri damar daraltıcı ve kanamayı durdurucu ilaç yapımında, sara hastalığı ile eklem iltihaplanması tedavisinde kullanılabiliyor. Kanser hastalarına verilen kemoterapi ilaçlarının içinde de yılan zehri bulunduğu kaydediliyor.

Bu haliyle sıvılar içinde en değerlisi olduğu öğrenilen kobra zehrinin, altın madeninden dahi daha değerli ve pahalı olduğu belirtiliyor.Gözaltına alınan 3 şüpheli hakkında ‘5607 Sayılı Kaçakçılık Kanununa Muhalefet’ suçundan adli tahkikat başlatıldığı bildirildi.