BAŞKAN FATİH TOSYALI SINIRLARI AŞIYOR!

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Cumhur ittifakı ilçe başkanları ve meclis üyeleriyle birlikte, şehir genelinde başlatılan asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.
Sadece ana caddeler değil, ara sokaklar da tümden kazılıp, asfaltlanıyor.
Asfaltın kalınlığı tam 12 cm.
Başkan Fatih Tosyalı bu işi, ‘seçim’ yatırımı olarak görev süresinin sonuna bırakmadı. Öncelikli ihtiyaç olarak gördü!
Hatta 150 bin ton asfaltı, -aynı oranlarda- bir önceki dönem yönetimin yaptığından çok altında bir maliyetle gerçekleştiriyor.
İlgimi en çok çeken yönü şu;
Fatih Başkan, yetki ve mecburiyeti olmadığı halde, her şikayeti değerlendiriyor.
Şöyle ki;
Hatay Büyükşehir Belediyesi, defalarca söz vermesine rağmen.. Sorumluluk alanı içerisinde yeralan İskenderun Teknik Üniversitesi çevresinde bir çalışma başlatamadı.
Üniversiteye gitmek isteyen öğrencilerimiz, Mevlana ilkokulunda eğitim gören minik yavrularımız ve mahalle sakinleri kışın çamura, yazın da toza dumana maruz kalıyorlardı.
Sağolsun Fatih Başkan bir an olsun tereddüt etmeden, o alanı baştan aşağı asfaltladı.
Hatta, HBB’nin görmezden geldiği İKEM Koleji güzergahına da asfalt dökeceğini açıkladı.
Bununla da sınırlı değil..
Hatırlarsanız, Liman civarında tırların geçtiği ve kavşağı dönerken çöken bir yol vardı. HBB’ye defalarca söylenmesine rağmen, bu yerin tamirat ve asfaltlanma işini de İskenderun Belediyesi üstlendi.
Bu arada atıl durumda olan sportif tesislerle ilgili de tek bir kuruş ‘maliyet’ içermeyen bir çalışma daha var ki, birkaç güne kadar son durum netleşmiş olacak.
Birileri ’Performans’ programını sorgulayacaksa..
Buraya baksın!
Salgın sürecinde en doğru, en girişken, en kapsamlı çalışmayı yaparak halkın takdirini kazanan Fatih Başkan’ın hakkını teslim etmek gerek!
Yılmaz AKPINAR