FATMA ŞAHİN İSKENDERUN’A GELİYOR, TÜM EKİPMANLARINI SEFERBER EDİYOR

İskenderun’da ilaçlama çalışmalarına öncelik verilmesi ve kaldırımlarda uzayan otların budanması için yaptığım paylaşım üzerine Belediye Başkanı Mehmet Dönmez ile bir telefon görüşmesi yaptık.
Başkan Dönmez, belediyenin temizlik işleri müdürlüğü ekipleriyle bir araya geldiğini, ilaçlama çalışmalarına kısmi olarak başlandığını aktardı.

Yanisi şu;
Sakarya, Yunus Emre ve tepe mahallelerinde başlayan ilaçlama, düzenli olarak tüm mahallelerde periyodik olarak uygulanacak. Konteyner kentler dahil!
Başkan Dönmez, “Vatandaşlarımız rahat olsunlar. Bizim sorumluluğumuzda olmamasına rağmen, sahadayız. Sivrisinek ve diğer haşerelerle gerekli mücadelelere başladık. Ekosistemi de bozmadan, doğa dostu ilaçlar kullanarak, doğa dostu bir şekilde mücadele edeceğiz” dedi.

FATMA ŞAHİN İSKENDERUN’A GELİYOR
Başkan Dönmez bu süreçte boş durmamış.. Eksiklikleri biliyor, çözüm noktasında plan ve ekipman meselesini masaya yatırmış. Toplantılar, kalıcı çözümler o yönde..
Belediyenin imkanlarını zorluyor, büyükşehir belediyeleriyle de temas halinde..

Dedi ki;
“Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ile görüştüm. İskenderun’da temizlik ve kanal temizliği için görüşmelerimiz oldu. HATSU ile birlikte süreci yönetmek için, ekip ve ekipman desteği istedik. İlgili bakanlıklarla da görüşme halindeyiz. Fatma Şahin Başkanımıza taleplerimizi iletir iletmez, yarın ilgili ekipleri, araçlarla birlikte İskenderun’a taşıyor. İlaçlama, yol, parke, kaldırım ne varsa, seferberlik içinde olacağız. Ayrıca bir kombine kanal açma aracı da tahsis etti. Ekipler hemen çalışmaya başlayacak. Önümüzdeki hafta içinde Fatma Şahin Başkanımız İskenderun’a gelecek. Sorunlarımızı, taleplerimizi yerinde göstereceğiz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir uyumu içinde çalışacağız, desteğini İskenderun’da hissettireceğiz. Kendilerine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

‘ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTALIM’
İskenderun Belediyesi’nde ilk defa uygulanacak ‘üç vardiya’ çalışma sistemi ile sorunlara daha hızlı ve etkin müdahale şansı bulacaklarını belirten Başkan Dönmez, vatandaşları yerlere çöp atmama ve çevreyi temiz kullanma konusunda uyardı.
Hafta başında bu çerçevede kampanya düzenleyeceklerini hatırlatan Başkan Dönmez, “En güzel temizlik kirletmemektir. Atıkları, gelişigüzel yerlere saçıp savurmayın. Yakınınızda bulunan çöp kutularına atarak şehrimizi, ilçemizi temiz tutalım. Ekiplerimiz her ne kadar temizlik çalışması yapsa bile, siz de çevre koruma ve kollama konusunda duyarlı olun, çevremizi temiz tutmak için elimizden geleni yapalım. Aksi halde, cezai işlem uygulamaya başvurabiliriz” diyerek uyarılarda bulundu.

Yılmaz AKPINAR