BORÇLANMIYORUZ, HİZMET ÜRETİYORUZ!


İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Başkanlığında toplandı. Oturum, İdlip’te şehit olan kahraman askerlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Gündeme geçilmeden önce Kent Konseyi’nin kurulması üzerine konuşan Başkan Fatih Tosyalı, “Kent konseyi kuruldu, hayırlı olsun! Herkesin tavsiyesini bekliyoruz. Bir ve beraber olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz bir konu olamaz” dedi.

CHP Belediye Meclis Üyesi Bülent Kırmızıoğlu da, “Hatay bir deprem bölgesi, deprem kurulu oluşturmalıyız. Kadın çalışma grubu, gençlerimiz olmalı” diyerek, organların öneminden söz etti.
Mecliste görüşülen 1. Gündem maddesi olan İskenderun Belediyesi’nin, Yayladağı ile kardeş şehir ilişkileri husunda karar oy birliği ile alındı.

‘HBB DE ANTAKYA’DA YATIŞ YAPIYOR’
Daha sonra Sakarya’da geçmiş dönem TÜRGEV’e verilen şerhli yeri tekrar İskenderun Belediyesi’ne kazandıran Başkan Fatih Tosyalı, “Burayı Maliye hazinesine bedelli olarak devri konusunda karar alıp, eğitim amaçlı kullanılmasını düşünüyoruz” dedi.

CHP grubu adına konuşan grup başkanvekili Ali Mutlu ise, bu yerin mahkemelik olduğunu, yurt olarak tasarlandığını belirterek, Maliye’ye devrini sağlamaktansa, belediye olarak inşaatın tamamlanmasını önerdi.
Mutlu, bakımevi ve kreş yapımı şeklinde farklı seçenekler sundu.

‘X ŞAHSA MAL SATMIYORUZ’
AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Dingil de CHP’nin tavrı üzerine, “HBB Antakya’da satış yapıyor” derken.. Başkan Fatih Tosyalı da, “HBB meclisinde birçok satışa evet diyoruz. Çünkü Hatay’a hizmeti düşünüyoruz. Hangi partiden olursa olsun, halka hizmet için öncelik sunuyoruz. Biz x şahsa mal satmıyoruz. Kişiye özel imar getirmiyoruz. Petrol yeri kurulsun diye yer vermiyoruz. Ama bu durum HBB meclisinde var! Burada CHP grubu olarak konuşurken, aynı hassasiyeti HBB meclisinde de göstermelisiniz” diyerek tepki gösterdi.

ÖNCELİK EĞİTİM
CHP Belediye Meclis Üyesi Kırmızıoğlu, “CHP mahkemeye gitmeseydi, bu yer tekrar belediyeye geçmeyecekti” derken.. Başkan Fatih Tosyalı, “Mahkeme 49 yılı 30 yıla çekilmesi kararı verdi, biz bu dönem istersek yapardık. Ama uygun görmedik” dedi.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Erdem Ünlü Çetinkaya da, “Burayı Maliye kime verirse versin, eğitime hizmet yapılması kaydıyla verecek” hatırlatmasında bulundu.
Bunun üzerine CHP’li Ali Mutlu, “Bu konuyu daha önce olduğu gibi mahkemeye taşıyacağız” derken, Başkan Tosyalı da, “Hukuka saygılıyız. Çıkan kararı uygularız” diye yanıt verdi. Daha sonra, mülkiyeti belediyeye ait üzerinde Cırtıman Ortaokulu bulunan Cırtıman Mahallesi 1856 parsel nolu taşınmazın borçlara karşılık Maliye Bakanlığınca satın alınması, Maliye Hazinesine bedelli olarak devri yönünde karar alınması hususu, görüşülerek oy birliğiyle geçti.

İTİRAZLAR KOMİSYONA HAVALE
Son olarak, İskenderun Kent Merkezi ve yakın çevresine yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin itirazların değerlendirilerek sonuçlandırılmasına yönelik gündem maddesi imar komisyonuna hevale edildi.
Başkan Fatih Tosyalı, “İmar planı hakkında 364 itiraz var. Bunları komisyonda değerlendirip hak, hukuk çerçevesinde sonuca ulaşmak istiyoruz” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR