AVRUPA ALEVİ DÜŞÜNCE DERNEĞİ AÇILDI


İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Avrupa Alevi Düşünce Derneği açılış törenine katıldı.

Arsuz İlçesinde gerçekleşen Avrupa Alevi Düşünce Derneği’nin açılış programına; İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in yanı sıra, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Arsuz Emniyet Müdürü Halil Karabacak, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, STK Temsilcileri ve diğer davetliler katıldı.

Kaymakam İskender Yönden yaptığı konuşmasında; Kültür mozaiğimizin muhtevasını nesilden nesile aktarmak, zenginleşmesi ve gelişmesi için elverişli ortamı sağlamak temel hedeflerimiz arasında yer aldığını belirterek, bu manada Avrupa Alevi Düşünce Derneği’nin Arsuz ilçesi başta olmak üzere tüm alevi kardeşlerimize hayırlı olması yönünde iyi dilek ve temennilerini dile getirdi.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise, Medeniyetler şehri Hatay’ımızda farklı inançtaki ve düşüncedeki insanlarımızın yüzyıllardır barış, kardeşlik ve huzur içerisinde yaşadığını belirterek, çalışmalarında dernek yöneticilerine ve üyelerine başarılar diledi.
Haber: Yılmaz AKPINAR