MAHALLE MUHTARLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR!


İskenderun Gazeteciler Cemiyeti, hayatımızın önemli bir parçası olan mahalle muhtarlarını ağırlamayı sürdürüyor. Cumartesi kahvaltısında buluşan 11 mahalle muhtarı ortak ve özel sıkıntılarını anlattılar.
İGC Yönetim Kurulu üyeleri ile sohbet eden muhtarların en önemli şikayeti HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali’nin kendilerini küçümseyen davranışları ile istişareye açık olmaması olarak dillendirildi.

Muhtarların diğer ortak sıkıntıları ise birçok mahallede rögarların kapaksız olması, taziye ve muhtar evleri eksikliği üzerinde yoğunlaşıyor. Feyezan Kanalı’nın adeta sivrisinek üretim merkezi gibi olduğunu belirten muhtarlar, “Bizim tek isteğimiz halkımızın rahat yaşamasıdır” dediler.

‘EN ÇOK TAHSİLAT İSKENDERUN’DA, AMA HİZMET AZ’
İskenderun Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Kekeç, Hatay’dan toplanan vergilerin yüzde 78’inin İskenderun’dan tahsil edildiğini, buna karşılık HBB’nin hizmetlerinden yüzde 27 oranında yararlanıldığını söyledi.
Kekeç, “Bu adaletsizlik düzeltilmeli ve İskenderun hak ettiği hizmetleri almalıdır” dedi. Yenişehir Mahallesi Muhtarı Tevfik Bilen mahallede daha önce yıkılan metruk binaların dolgularının hala kaldırılmadığını, rogarların tıkalı olduğunu, bazı sokaklarda kaldırım olmadığını söyledi.

‘İTFAİYE İSTASYONU ŞART’
Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı İsa Taş da Hatay’ın İskenderun ile ilgilenen milletvekillerinden şikayet ederek, “Maalesef biz muhtarlarla hiçbir diyaloga girmiyorlar. Kendilerini görmüyoruz. Mahallemde 24 bin kişi yaşıyor ama birçok eksiğimiz var” dedi.
Belediyelerde işlerin ahbap-çavuş ilişkisiyle yürüdüğünü de iddia eden Taş, “Mustafa Kemal Mahallesi’nde boş bulunan 8 dönüm arazi imara açıldı. Halbuki bu alana çocuk parkı da, taziye evi de yapılabilirdi” dedi.
Muhtar İsa Taş, itfaiye ile ambulansların konumu nedeniyle mahalleye geç intikal ettiğini belirterek, “Her ikisi de bölgemizde bulunan 5 nolu sağlık ocağında kalabilirler. Ayrıca şehrimizin her tarafına itfaiye istasyonları kurulmalıdır” şeklinde konuştu.

‘ESKİ DEVLET HASTANESİ’NDE ACİL SERVİS HİZMETİ OLSUN’
Süleymaniye Mahallesi Muhtarı Cevat Çakır, kendi bölgesinde bulunan eski devlet hastanesi binasında yakın çevreye önemli hizmet verecek bir acil servisin kurulmasının önemli olduğunu belirtti.
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Cemil Çopur da, mahalle halkına cenaze hizmetleri verdiklerini ancak kullandıkları masa ve sandalyelerin çok eskidiğini belirterek, HBB otobüslerinin sayısının arttırılması gerektiğini vurguladı.

‘ÇARPIK YAPILAŞMA ÖNLENSİN’
Barbaros Mahallesi Muhtarı Sabahattin Anlamaz, sürekli kaza meydana gelen kanal boyu kavşağına trafik lambası konulması gerektiğini belirterek, aydınlatma lambalarının da yanmadığını ifade etti.
Piri Reis Mahallesi Muhtarı Sabit Dreyfioğlu da konuşmasında, İskenderun’daki mimariyi eleştirdi. Aynı sokakta 3 katlı binanın yanında 7 katlı binanın yükseldiğini belirterek, “Çarpık bir kentleşme var. Her şey proğramsız, kaldırımlar karışık, yağmursuyu giderleri eksik” dedi.
Dreyfioğlu, taziye evlerinin hem muhtarlık, hem kütüphane, hem taziye evi olarak kullanılacak şekilde yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Siyasiler muhtarlara sahip çıkmalı. Biz eşit hizmet istiyoruz” dedi.

‘AYKOME İLE TEMAS HALİNDE OLALIM’
Gürsel Mahallesi Muhtarı Semir Öz, mahallede yıllardır İmar’ın olmadığını, bir kısım bölgede altyapının bulunmadığını ve yol problemlerin yaşandığını belirtti.
Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Hasan Şanlı da konuşmasında, dar olan bazı sokaklarda kaldırımların olmadığını, rögarların temizlenmediğini ve su biriktiğini söyledi.

Pınarbaşı Mahallesi muhtarı Fuat Gezgin de konuşmasında bazı basın kuruluşlarını eleştirerek, “Onlar doğruları yazmıyor ve çarpıtıyorlar. Halbuki halk için yapılan gazetecilik muteberdir. Biz gücümüzü halktan alırız. Devlet memuru değiliz” dedi.
Gezgin, şunları söyledi:
“Biz muhtarlar AYKOME ile sıkı bir temas içinde olmalıyız. İskenderun’da depreme hazırlıklı olmalıyız. Acilen kentsel dönüşüm gerekiyor. HBB ile yeterli bir koordinasyon yok. İskenderun’da kurulmakta olan Kent Konseyi’ni önemsiyorum.”

‘HAKKANİYETLİ ‘YERİNDE DÖNÜŞÜM’ BEKLİYORUZ’
Meydan Mahallesi Muhtarı Ramazan Güneş mahallesinde yağmursuyu giderinin, kaldırımların olmadığını, asfalt yapılırken su vanalarının kırıldığını ama tekrar yapılmadığını belirtti. Hakkaniyetli bir kentsel dönüşüm beklediklerini de belirten Meydan Muhtarı, ‘Belediyeler yer satın alarak taziye evi yapabilir’’ dedi.
HABER MERKEZİ