‘YÜZME BİLMEYEN KALMASIN PROJESİ’NDEN ŞAMPİYONLUĞA


Hatay’ın İskenderun ilçesinde ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesine katılarak yüzme öğrenen öğrenciler okul sporları yüzme Hatay il Şampiyonası’nda altın madalya kazandılar.

08 – 10 Ocak tarihleri arasında yapılan okul sporları yüzme müsabakalarında toplam 13 okul erkek ve kadın, takım ya da bireysel olarak mücadele verdi. İskenderun Namık Kemal Ortaokulu erkek takımı olarak 15 altın, 5 gümüş ve 5 bronz madalya alarak il birincisi, kadınlarda 1 gümüş ve 11 bronz madalya ile il dördüncüsü olurken Özel İkem Koleji kadın takımı il birincisi oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 81 ilde yüzme bilmeyen kalmasın projesi kapsamında İskenderun Vali Zeki Şanal Yüzme Havuzu’nda kurslar düzenlediklerini belirten İskenderun Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel, “Öğrencilerimizin aldığı bu başarı Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak protokolü ile ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesinin beden bulmuş halidir. Okulların bu projede yer alarak yüzme branşına yetenekli öğrencilerin keşfedilip okul takımı kurularak yüzme branşına yönlendirilmesi sağlanmıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile koordineli olarak öğrencilerimize antrenörlerimiz gözetiminde yüzme öğrenmelerini sağladık. İskenderun’da yüzme bilmeyen kalmasın diyerek başladığımız kurslarımızda bugün şampiyonlar çıkarttık. Yüzmede gençlerimiz ve çocuklarımız çok yetenekli. ‘Gençlerimiz geleceğimizdir’ diyerek desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na da çok teşekkür ediyoruz. Gençlerimiz bu başarılar ile İnşallah Türkiye Şampiyonası’nda da madalyalar alacaklardır” diye konuştu.

İskenderun Kapalı Spor salonunda düzenlenen ödül törenine katılan ve şampiyonlara madalyalarını takdim eden İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ise, Gençlik ve Spor İskenderun ilçe Müdürü Ferit Ali Gündel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, Namık Kemal Ortaokulu Okul Müdürü Ali Koç, yüzme antrenörleri Mehmet Hattapoğlu, Bedir Numan Ablak, Ferhat Duman, Burçak Algan, Veli Danacı ile öğrencileri tebrik ederek Türkiye Şampiyonası’nda başarılar diledi.
Haber: Yılmaz AKPINAR