MİLLET BAHÇESİ’Nİ TOKİ YAPACAK!


Denizciler eski Belediye Başkanı Esabil Soydan’ın kızı Aybike Soydan, Mimarlık Ofisi’ni törenle açtı. Yoğun katılımın olduğu törende açılış kurdelasını İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı kesti.
Açılışta en büyük gururu Mimar Aybike Soydan’ın babası Denizciler eski Belediye Başkanı Esabil Soydan, annesi Hatice Soydan, kardeşi Ayberk Soydan yaşadı.

CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, AK Parti ve CHP meclis üyeleri, Azganlık eski Belediye Başkanı Halil Demir ve iş insanlarının da katıldığı açılış, vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gördü.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Mimar Aybike Soydan ve ailesi tebrikleri kabul etti. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulunarak, İskenderun’da yapılan çalışmalardan söz etti.

‘EMSALİ DÜŞÜRDÜK’
Başkan Fatih Tosyalı, “İskenderunlu hemşerilerimizin hakettiği hizmetleri yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda herkesin yardımını bekliyorum. Bu güzel şehri birlikte yöneteceğiz. Geçenlerde asfalt ve kaldırım ihalesini yaptık. Sahil şeridinin ikinci etap çalışmalarına başlıyoruz. 1/1000’lik İmar Planı askıya çıktı. Bir ay içinde şehirde hareketlilik olacak. İtirazlar komisyonda değerlendirilecek ama, neticede bu bölgede emsali düşüren tek belediye başkanıyım. Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, eski stadın yerine yapılacak olan Millet Bahçesi’ni TOKİ vasıtasıyla yapılacağının kararını onadı. İskenderun Belediyesi olarak tek bir kuruş ödemeyeceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

Başkan Fatih Tosyalı, Mimar Aybike Soydan’a başarılar dileyip, hayırlı olsun temennisinde bulundu. Aybike Soydan Mimarlık, İskenderun Savaş Mahallesi Ziya Gökalp Caddesi Dağlı işhanı Kat: 3 D:4’te hizmet veriyor.
Haber: Yılmaz AKPINAR