BU KEZ OLACAK!


İskenderun Lisesi eski binasının restore edilip, tarihi görselliğiyle hizmete kazandırılması gerektiğini uzun zamandır yazıp, tartışıyorduk.
AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, AK Parti ilçe başkanı Av. Abdülkerim Güven ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, bugün tarihe tanıklık eden o binayı baştan sona inceleyip, değerlendirilmesi konusunda ciddi bir adım attı.
Bu adımı önemsiyorum.
Çünkü, o binan dayanacak gücü kalmadı!

O bina, eski adliye sarayı ve kaymakamlık binası kadar kıymetlidir.
Tarihe derin bir iz bırakan bina, mevcut dokusuyla yenilenerek tarihi eğitim araç gereçlerin sergilenebileceği bir kent eğitim müzesine dönüşebilir.
Hatta daha etkin ve kapsamlı projeler kapsamında değerlendirilebilir.

Geçtiğimiz dönem MHP Belediye Meclis Grubu’nun, İskenderun Lisesi’nin yeri ile ilgili “Kent meydanı’ önerisi vardı. Bunu da tartışabiliriz.
Tarihi binanın restorasyonu yapıldıktan sonra, o meydanda kentimize yakışır yeni bir sosyal tesis ve çarşı alanı oluşturularak yaklaşık 11 dönümlük bu alan, İskenderun halkına kazandırılabilir.

Lisenin taşınması için Denizciler’de Yakup Bozatlı Anadolu Lisesi arkası mülkiyeti hazineye ait yerde ‘eğitim kampüsü’ yapılabilir.
Öğrenciler, daha modern ve ulaşımı daha kolay yeni okulda eğitim imkanı bulabilir.
Bu şekilde kent merkezi trafik yoğunluğu da azalır.
Bunlar ihtimal, ama olmayacak şeyler değil!