İSTE’YE BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ


Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve 2.Bölge sorumlusu Taygun Cantürk kısa adı İSTE olan İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli’yi makamında ziyaret ederek, üniversite bünyesinde yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Üniversitenin İskenderun’a değer kattığını ve her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Taygun Cantürk yeni inşa edilen öğrenim binaları ile ilave binaların çevre düzenlemesi ve yollarının asfaltlanması konularında çalışmalar başlatılacağını söyledi.

İSTE’nin çok geniş bir alana kurulu olduğunu ve yeni projelerle dikkat çektiğinin altını çizen Cantürk, “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç.Dr.Lütfü Savaş’ın talimatları doğrultusunda ve sayın rektörümüzün isteklerini ve sıkıntılarını çözmek amacıyla yaptığımız görüşmelerde, çalışmaların en kısa sürede başlaması konusunda görüş birliği içerisindeyiz. Ekiplerimiz ve üniversite yetkililerinin yapacakları etüt çalışmaları doğrultusunda çalışmalarımıza hız kazandıracağız” dedi.

ÜNİVERSİTELER BİR KENTİN AYNASIDIR
Hatay Büyükşehir Belediyesinin olumlu yaklaşımından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Türkay Dereli ise ,“Üniversiteler bir kentin aynasıdır. Kurulduğumuz günden itibaren her geçen gün daha da çok büyüyen ve öğrencilerimiz tarafından rağbet gören üniversitemizin sorunlarına ilgi gösteren ve çözüm için çalışmalar başlatan başta sayın başkanımız Lütfü Savaş ve ekibine teşekkür ediyorum. Sıkıntılarımızın en kısa zamanda çözülmesi öğrencilerimizin daha iyi ve kaliteli eğitimi açısından büyük önem taşımaktadır. Önümüz Kış mevsimi. Özellikle fakülteler arası bağlantı yollarının asfaltlanması hem ulaşımı kolaylaştıracak hem de öğrencilerimizin çamur içerisinde kalmasını önleyecektir. Bununla birlikte önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediyemizin başka konularda da desteğini beklediğimizi ifade etmekte fayda görüyorum” şeklinde konuştu.
Haber: Yılmaz AKPINAR