YAYALARIN GÜVENLİĞİ İÇİN NÖBETTEYİZ!


İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Yaya Geçidi Nöbeti” etkinliğine katılarak, yayaların güvenliği için her daim takipte ve nöbette olduğunu gözler önüne serdi.

Ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak icra edilen “Yaya Geçidi Nöbeti” etkinliğine; Kaymakam İskender Yönden’in yanı sıra, Belediye Başkanı M.Fatih Tosyalı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Nadir Ünal, Kurum Müdürleri, Şoförler ve Otomobilciler Odası Şb. Başkanı Erol Akın, emniyet mensupları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Yönden, “2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 74. Maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan düzenlemeyle birlikte 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” olarak kabul ve ilan edilmesi üzerine İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla devletimizin tüm unsurları ile farkındalık eylemi tertip edilerek 06 Şubat 2019 günü saat 12.00 – 13.30 arasında ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak etkinlikler icra edilmişti.

Bu konuda icra edilen uygulamaların devamı niteliğinde olmak suretiyle, yayaların güvenliği için takipte ve nöbette olduğumuzu göstermek amacıyla 02 Ekim 2019 Çarşamba günü saat: 13.00 – 15.00 arasında ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” sloganıyla okullarımız başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet binaları önünde ve diğer yaya geçitlerinde kurum amirlerinin de bizzat iştirakiyle ‘Yaya Geçidi Nöbeti’ farkındalık etkinliği gerçekleştirildi” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR