TEZHİP SANATI SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ


İskenderun’da uzun yıllardır Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev yapan Fatma Alçıkaya, emekliye ayrılmasından sonra da iyilik ve topluma hizmet etme ülküsünden hiç kopmadan gece gündüz demeden Osmanlı döneminin büyük sanatı olan tezhip sanatının açılışını gerçekleştirdi.

Yaklaşık iki yıldır gece gündüz demeden büyük bir el emeğiyle çaba harcayan Fatma Alçıkaya yaklaşık 80 parça tablo davetlilerin beğenisine sunuldu. İskenderun Ticaret ve sanayi odasında gerçekleştirilen sergiye İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, ve davetli topluluğu katıldı.

Serginin açılış konuşmasıyla tezhip çalışmalarını anlatan Fatma Alçıkaya, “Uzun süredir unutulmaya yüz tutmuş olan tezhip sanatını değerli hocam İnci Kesik Dokuzoğlu’nun önemle destekleriyle yaptım. Amacımız burada ülkemizin geleceği olan gençlere burs sağlamaktır. Bunların yapımında bana gece gündüz çok destek veren Müge Güler, Serap Çam ve aileme çok teşekkür ediyorum. Satılacak olan tüm ürünlerin gelirini öğrencileri burs için kullanacağız” dedi.

Tezhip eğitim görevlisi İnci Kesik Dokuzoğlu ise, “Burada çok büyük bir emek var. Uzun süredir atalarımızın yaptığı ancak unutulmak üzere olan bu sergiye ciddi bir emek harcadık bizlere destek olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Yapılan konuşma sonrasında açılış kurdelasını; İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Eğitim Görevlisi İnci Kesik Dokuzoğlu, iş kadınları Müge Güler, Serap Çam, Fatma Alçıkaya, Hüseyin Zaroğlu ve Gökçe Görenli kesti.
Haber: Cuma KESEROĞLU