KKTC BAŞBAKANI ERSİN TATAR İSKENDERUN’DA


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar programları kapsamında geldiği İskenderun’da kent protokolü ve iş insanlarıyla bir araya geldi. Programın ardından fotoğraf çektirildi.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar için Petek Mutfak’ta gerçekleşen buluşmaya; Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülizar Doğan, AK Parti Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, AK Parti ilçe Başkanı Abdülkerim Güven, il ve ilçe protokolü, siyasi parti teşkilatları ve davetliler katıldı.

Başbakan Tatar, tüm temenni ve dualarının Türkiye’nin başarısı için olduğunu aktardı. KKTC’nin, Hatay bölgesiyle özel ilişkilerinin olduğuna da değinen Başbakan Tatar, her türlü ilişkinin yoğunlaşması için bu tür ziyaretlerin önemli olduğuna dikkati çekti.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise konuklarını İskenderun’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Biz Hatay olarak Kıbrıs’la çok yakın ilişkileri olan bir iliz. Sizin ziyaretiniz bu anlamda bizi hayli memnun etti. Ben tekrar teşriflerinizden dolayı şükranlarımı sunuyor, hoş geldiniz diyorum” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR