ÖĞRENCİLER DERS BAŞI YAPTI


İskenderun ilçesinde 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı dolayısıyla 5 Temmuz İlk Okulunda düzenlenen açılış törende kaymakam ve belediye başkanı tarafından sembolik ders zili çalınmasıyla öğrenciler ders başı yaptı.

Okul Bahçesinde gerçekleştirilen törene İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kamil Tolunay, Hatay Barosu Temsilcisi Av. Sevinç Çakıcı, eğitimciler, veli ve öğrenciler katıldı.

ÜSTÜN BAŞARILAR DİLEDİ
İskenderun Belediye Başkanı M Fatih Tosyalı, geleceğin teminatı olan öğrenciler ve öğretmenler için yeni eğitim-öğretim döneminin ilk ders zili çaldığını belirterek “Başarılı bir yıl diliyorum. 2019-2020 Eğitim- Öğretim yılının başta öğrencilerimiz olmak üzere öğretmenlerimize, velilerimize, ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm öğrencilere üstün başarılar diliyorum” dedi.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de bugün itibariyle okul öncesi, ilköğretim ve lise düzeyi tüm öğrencilerin de bu sevinç ve heyecana ortak olmasıyla 2019-2020 eğitim öğretim yılına sevinç ve coşkuyla başlamış olacaklarını söyledi.

‘SİSTEMLİ ÇALIŞIN’
Kaymakam Yönden, öğrencilere seslenerek, “Bu eğitim-öğretim yılında da yeteneklerinize ve isteklerinize göre yeni yeni başarılar tatmanızı arzularken; derslerinizde, sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklerinizde sorumluluk sahibi olarak özenli ve sistemli çalışmayı kendinize ilke edininiz. Öğretmenleriniz ve arkadaşlarınızla sevgi, saygı temeline dayalı, hedefini belirlemiş, gayretli öğrenciler olarak başarılı bir öğretim yılı geçireceğinize inanıyor ve kucak dolusu sevgilerimi sunuyorum” diye mesajını verdi.

‘SÜREKLİ İLETİŞİM KURMALISINIZ’
Veliler de seslenen Kaymakam Yönden şunları kaydetti: “Çocuklarımızın yetişmesinde sizlerin katkısı çok büyüktür. Olumlu ve yönlendirici desteğiniz ile çocuklarınıza yapacağınız rehberlik ve göstereceğiniz alaka onların özgüvenlerinin artmasına katkı sağlayacağı şüphesizdir. Bunları yaparken okul-aile işbirliği esasına dayalı olarak öğretmen ve okul yönetimi ile sürekli iletişim kurmak yerinde olacaktır. Değerli Öğretmenler, çocuklarımız ve yarınlarımız değerlidir. Onları eleştirel ve yaratıcı düşünen, iletişim becerileri gelişmiş, araştıran, sorgulayan, problem çözebilen, bilgi teknolojilerini kullanabilen, girişimci bireyler olarak yetiştirmek sizlerin asli görevidir. Kendi canımızdan çok daha kıymetli çocuklarımızı okullarımızda ve sınıflarımızda sizlere emanet etmekten gurur duyuyor, bu eğitim-öğretim yılının hep birlikte yeni mutluluk ve başarılara tanıklık edecek güzel bir yıl olmasını diliyorum.”

SINIFLARI GEZDİLER
Kaymakamı İskender Yönden ile Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı ve minik bir öğrenci tarafından çalınan sembolik zille öğrenciler ders başı yaptılar.
Kaymakam, belediye başkanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kamil Tolunay Hatay Barosu Temsilcisi Av. Sevinç Çakıcı okulda sınıfları gezip, sıralarında birlikte oturdukları öğrencilerle sohbet ettiler.
Haber: Cuma KESEROĞLU