ANNELER VE ÇOCUKLAR ÖZEL BİR ÖNCELİĞE SAHİP


Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl 3-9 Eylül tarihleri arası Halk Sağlığı Haftası olarak kutlanıyor. İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Yeter ile birlikte Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde belediye 4’nolu sosyal tesislerinde bulunan Sağlık Yaşam Parkı’nda, Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı.

OKUL SAĞLIK TARAMALARI SÜRÜYOR 
Stantlardaki sağlık taramaları hakkında bilgiler alan Kaymakam Yönden ve Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı da karbonmonoksit ölçümü yapıldı, değerleri beşin altında çıktı. Kaymakam Yönden, şehir içerisindeki Sağlık Merkezini çeşitli testler ve muayene konusunda kendisinin de sürekli kullandığını belirterek vatandaşlara ücretsiz olan bu hizmetlerden faydalanmasını önerdi. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, okulların açılmasıyla başladıkları, devam eden okul sağlık taramalarının bulunduğunu hatırlatarak verdikleri sağlık hizmetleri tanıtımıyla halkın bu tür sağlık merkezlerini daha fazla kullanmalarını teşvik etmek istediklerini vurguladı.

‘BÜTÜN HİZMETLER BURADA VAR’ 
Düzenledikleri etkinliğin tanıtım amaçlı olduğunun altını çizen İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Yeter de “İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak yapılan bütün hizmetler burada. Normalde bunun içerisinde kanser tarama, bayanlara momografi çekimi, rahim ağzı kanseri için tarama da yer alıyor. Biz İskenderun’da 15 bin momografi, 22 bin, Smear (HPV) rahimağzı kanseri için tetkikte bulunduk. Obezite birimimizde diyetisyen, sağlıklı beslenme, kilo verme faaliyetlerimiz bulunuyor” dedi. 

‘SAĞLIKLI YAŞAN OTOBÜSÜNÜ HAZIRLIYORUZ’
İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı ise düzenlenen bu etkinliğe belediye olarak kendilerinin de katkı sağladığını aktararak “Şu an bulunduğumuz mekan belediyemize ait bir yer. Bu tesisimizde İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün kontrolünde halkımıza birçok konuda hizmet veriyor. Belediye olarak bizim de önümüzdeki günlerde sağlık hizmeti konusunda birçok etkinliğimiz olacak. İskenderunlu hemşerilerimizin sağlığını önemsiyoruz. Sağlıklı yaşam otobüsümüzü hazırlıyoruz, vatandaşlarımıza yerinde hizmet vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.

‘SONUÇ ALIYORSUNUZ’
Kaymakam Yönden de Devlet olarak artık hizmeti vatandaşın ayağına götürme çabası içerisinde olduklarının altını çizerek “Daha önceden gelin sağlık ocağına başvurun, gelin Devlet Hastanesine başvurunusu geçtik, tedavinin dışında, önleyici sağlık olarak, burada gördüğünüzün çoğu önleyici sağlık hizmeti. Kanser taramasından tutun da fizik tedaviye kadar, diyetisyeninden tutun sağlıklı gıdaya kadar. Bunu Belediye başkanımızla beraber il ve ilçe sağlık müdürlüğü takip ediyor. Bunlarla beraber gittiğiniz zaman sonuç alıyorsunuz. Biz vatandaştan, bizim getirdiğimiz hizmetlere ilgi gösterirse onların sağlıkları çok daha iyi olacaktır” şeklinde konuştu.