65 YAŞ VE ÜZERİ VATANDAŞLARA SOSYAL TESİSLERDE ÜCRETSİZ İÇECEK!


İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda toplandı.
Dört maddenin görüşüldüğü oturumda Belediye Başkanı Fatih Tosyalı bir ilke imza atarak, Sosyal Tesislerden 65 yaş ve üzeri tüm vatandaşların içtiği (çay ve kahve) gibi içeceklerden 01 Ekim 2019 tarihi itibariyle ücret alınmaması yönünde teklif önerdi. Oybirliğiyle geçen karar sonrası meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Fatih Tosyalı, “İskenderun’a el birliğiyle daha nice hizmetler kazandıracağız” dedi.

Bu arada belediyeye ait tesislerin daha verimli bir şekilde işletilebilmesi için Meclisin belirlediği fiyat tarifesi üzerinden satış yapma şartı ile Belediyemizin % 100 iştirakçısı olan İSKENT’e devredilebilmesi ayrıca hâlihazırda işgalde ve kirada olup işgali sonlandıracak olanlar ile kira sözleşmesi sonunda belediyenin kullanımına geçecek olan tesislerinde İSKENT’e devredilebilmesi için Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya yetki verildi.

Başkan Fatih Tosyalı yetki üzerine “sosyal tesisler 3. Şahıslara verilemeyecek. Ayrıca, görev yapacağımız 2014 yılına kadar da devri söz konusu olmayacak. Burada amacımız, sosyal tesislere kalite getirip, İskenderunlular’a güzel hizmet verebilmektir” dedi.

TÜRKİYE MUHARİP GAZİLERİ DERNEĞİ’NE ÜCRETSİZ TAHSİS
Meclis oturumunda 1. Mıntıka 1952 parsel A Blok Kat:1 5 Nolu bağımsız bölümün Türkiye Muharip Gaziler Derneğine 5 yıllığına ücretsiz tahsis edilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi de oy birliğiyle geçti. Haber: Yılmaz AKPINAR