KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ SIKI DENETİM


İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve ilçe genelinde iş yerleri ve marketler denetlendi. Kurban Bayramı öncesi kent genelinde iş yerlerinde denetimlerini sıklaştıran İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşların alışverişlerini güvenle yapması için yoğun mesai harcıyor.

Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde mevzuatın ön gördüğü hükümleri esas alarak, pastane, lokanta, kafe, market denetimlerinde genel hijyen, ruhsat kontrolü, fiziksel ve teknik koşullar ile iş yerlerinde fiyat tarifesinin bulunup bulunmadığına, marketlerde ise özellikle son kullanma tarihinin geçip geçmediğine dikkat ediliyor. Evrakları bulunmayan ya da eksik olan iş yerlerine gerekli uyarılar ve cezai işlemler uygulanıyor.

‘GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ’
Denetimlerle ilgili açıklama yapan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz özveriyle 7 gün 24 saat kesintisiz çalışıyor. Bu denetimlerle hem vatandaşımız hem de esnafımız için birçok olumsuzluğun önüne geçiyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsun denetimlerimizi büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Tüm şikâyetler ekiplerimizce mutlaka değerlendiriliyor. Zabıta müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz vatandaşlarımızın Kurban Bayramını sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için bayram boyunca da görevlerinin başında olacaktır” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR