TAYFUR SÖKMEN’DEN BATTI ÇIKTI’YA GİRİŞ, 11 KM BİSİKLET YOLU!


İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Kaymakam İskender Yönden ile birlikte 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla, İskenderun Belediyesi 2’nolu sosyal tesisinde İskenderun’da görev yapan basın mensupları ile kahvaltılı düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi.
Başkan Fatih Tosyalı, “Hatay Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tayfur Sökmen Caddesi’nden Battı Çıktıya bağlantı yapılacak. Dolmuşlar alt geçitten geçip, Şehitpamir’e girecek. Servis yolu ve kavşaklar rahatlayacak. Ayrıca İskenderun Belediyesi-HBB işbirliği ile 11 kilometrelik bisiklet yolu için start verildi. Projenin kaynağı hibe yoluyla temin edilecek” dedi.

‘NÜFUS KAYDINIZI İSKENDERUN’A YAPTIRIN’
Başkan Fatih Tosyalı ayrıca, “İskenderun’un nüfusu 248 bin 355! Bir türlü 250 bin nüfusunu yakalayamadık. Oysa 250 bin nüfuslu İskenderun demek, İller Bankası’ndan ek 20 milyon lira daha fazla kaynak ve daha fazla hizmet demektir. Buradan ilçemizde görev yapan 6 bin kamu görevlisine ve üniversiteli gençlerimize sesleniyorum; lütfen nüfus kaydınızı, hizmetlerini aldığınız ekmeğini yediğiniz İskenderun’a yaptırın” diye konuştu.

‘BASINIMIZ ÖNEMLİ GÖREVLER YAPIYOR’
Basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlardan biri olduğunu belirten Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Basınımız kentimizde ve bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağladığı gibi, ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına da önemli katkılar sunmaktadır. Kamu yararını gözeterek vatandaşların yalnızca gerçeği öğrenmesine çalışan ve bu işi yaparken gazetecilik mesleğinin gerektirdiği ilkelere uyan bir habercilik anlayışı, toplumsal bilincin ve demokrasinin gelişmesine de büyük katkı sağlamaktadır. Bu vesile ile Basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

‘HALKIMIZIN HİZMETİNDEYİZ’
Sevgili İskenderunlu hemşerilerimize en iyi hizmeti verme gayretinde olduklarının altını çizen Başkan Fatih Tosyalı, “Sayın Kaymakamımızla, diğer kamu kurum ve kuruluşlar ile halka hizmet noktasında sürekli görüş alışverişinde bulunuyoruz. Ortak çalışmalar faaliyetler yapıyoruz. Çünkü hepimizin amacı bir, oda kıymetli hemşerilerimize hizmet etmektir” diye konuştu.
Görev geldikleri ilk günden bugüne kadar birçok çalışmaya imza attıklarını belirten Başkan Fatih Tosyalı, şöyle konuştu:

SORUNLARI ORTAK AKIL ÇERÇEVESİNDE ÇÖZÜYORUZ
“İlk önce acil sorunları ele aldık. Gerekli tespitleri yaptıktan sonra ilgili müdürlüklerimize sorunların bir an önce çözülmesi talimatını verdik. Sık sık vatandaşlarımızla, basın mensuplarımızla, sivil toplum kuruluşlarımıza görüşüyor, sorunları ortak akıl çerçevesinde çözüyoruz. En büyük sorunlarımızdan biride trafik sorunu bu sorunu da ilgili kurumlar büyükşehir ilgili odalar ile görüşerek çözeceğiz.

‘ÖNEMLİ PROJEERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ’
İskenderun’da önemli projeleri hayata geçireceğiz. Kısa orta ve uzun vadede yapacağız projeler var. Çünkü yer tahsisleri, kurumlar arası yazışmalar devirler teslimler, projeler yapım işleri bunları hep bir süreç. İskenderun’a bisiklet yolu yapacağız. Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Anıt alanında sahilde ve kentin birçok noktasında önemli projeler planlanmakta. Projeler olgunlaştıkça kamuoyuna bilgiler verilecek. Şundan kimsenin şüphesi olmasın. İskenderun’u hak ettiği yere getireceğiz. İskenderun’un gelişmesi kalkınması, sosyal ve kültürel ve spor alanında adından söz edilen bir şehir haline getirmenin gayretini veriyoruz. İskenderun’a değer”

İSKENDERUN’A YENİ BİR DEVLET HASTANESİ YAPILACAK
Daha sonra konuşan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ise tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve basın bayramını kutlayarak ilçede devam eden kamu yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.
İskenderun’a yeni bir devlet hastanesinin şart olduğunu ancak şuanda yer arayışı fizibilite çalışması içerisinde bulunduklarını sözlerine ekleyen Kaymakam Yönden, “Biz ilçemizde yaşayan insanlarımız için en iyi en kaliteli yaşam alanlarını ve ortamları yaratmak için el birliği ile çalışıyoruz. Sonrasında bu hizmetleri dışarıdan beğenerek gelenler de turist olarak ilçemize katma değer katacaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından toplantı soru-cevap şeklinde devam etti. Son olarak Kaymakam İskender Yönden ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirerek bu anı ölümsüzleştirdiler.
Haber: Yılmaz AKPINAR