FUAT TOSYALI ANADOLU’YA YÖN VERİYOR!


Ekonomist Dergisi, İş dünyasının Anadolu’dan çıkan önderlerini sıraladığı “Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı” araştırmasının 2019 sonuçlarını yayınladı.

Anadolu’ya yön veren, şirketleriyle ciddi istihdam sağlayan ve yaptığı sosyal yatırımlarla bölge ekonomisine güç veren Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, 50 ismin yer aldığı listede zirvedeki yerini korudu.

Duayen Sanayici ve cesur yatırımcı Fuat Tosyalı, geçen yıl olduğu bu yıl da 2. sırada yer aldı. Hatay ve Osmaniye’den dünyaya açılan demir-çelik devi Tosyalı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, aldığı önemli yatırım kararları ve sosyal sorumluluk işleriyle Anadolu’nun en etkin iş insanlarından biri.

15 BİN KİŞİYE İSTİHDAM
İskenderun’da başlayan yolculuğu Osmaniye, Karadağ ve Cezayir’in ardından Senegal ile devam ettiren Tosyalı Holding’in yönetim kurulu başkanı Fuat Tosyalı, 3.6 milyar dolar cirolu bir ‘DEV’e kaptanlık ediyor.

Üç kıtada 20’nin üzerinde tesis ile yatırımlarını sürdüren Tosyalı, üretim gücü ve yatırımlarıyla Anadolu’nun en etkin iş insanlarından biri. Bu yıl 4 milyar dolar ciroya ulaşmayı hedefleyen Tosyalı, farklı coğrafyalarda devreye aldığı yatırımlarla 2020’de 15 bin kişiye istihdam sağlamayı planlıyor.

Varlık Fonu’nda da iş dünyasını temsil eden Tosyalı, grubun büyümesini sadece Türkiye’deki değil, dünyadaki yeni yatırım fırsatlarını doğru okumasına bağlıyor. Türk yatırımcı olarak gittikleri her ülkenin ekonomik ve sosyal hayatına dokunmayı başardıklarını dile getiren Fuat Tosyalı, sosyal fayda yaratmayı iş modelinin ayrılmaz bir parçası olarak gördüklerini söylüyor.

Grup olarak 200 milyon TL’yi aşan sosyal sorumluluk yatırımlarıyla dikkat çeken Tosyalı, bu rakamlarla Capital’in Gönlü Zenginler Listesi’nin ikinci sırasında yer alıyor.