BU MİLLET YIKILMAZ!


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla İskenderun’da binlerce vatandaşın katılımıyla ‘Milli Birlik Yürüyüşü ve Şehitleri Anma’ programı düzenlendi. İskenderunlular ellerinde Türk Bayraklarıyla kent merkezinde yürüyerek, tekbirler ve sloganlarla Anıt Alanı’na toplandılar.
Türkiye Cumhuriyeti Demokrasisine yönelik 3 yıl önce gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimine halkın gösterdiği direncin yıldönümü dolayısıyla İskenderun’da da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen kanlı darbe girişiminin üçüncü yıldönümü dolayısıyla İskenderun’da gece şehitleri anma ve darbeyi protesto yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe katılacaklar Atatürk anıt alanında toplandı. Toplanan vatandaşlara Kızılay tarafından ayran ve ekmek arası ciğer ikram edildi. Kalabalık vatandaş topluluğu saat 20.30’da anıt alanından yürüyüşe geçti.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli, CHP Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Turgay Cantürk, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İlçe Emniyet Müdürü M. Mithat Tolunay, AK Parti İlçe Başkanı Av. Abdülkerim Güven, MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, belediye meclis üyeleri, siyasi parti yöneticileri, askeri ve sivil protokol üyeleri, şehit yakınları, gaziler ile birlikte binlerce İskenderunlunun Anıt alanından başladığı yürüyüş, Şehit Pamir, Namık Kemal ve Ulucami Caddesi’nden tekrar anıt alanında son buldu.

YALNIZCA TÜRK BAYRAKLARI VARDI
Yürüyüş sonunda anıt alanında saygı duruşu ve arkasından istiklal marşı okundu. Alanda, Çanakkale Savaşı, 15 Temmuz darbesine karşı direnişi içeren bir klip gösterildi. 15 Temmuz darbesine karşı kahramanca direnen Ömer Halisdemir ve şehitler anıldı. Etkinlik türkülerle, şiirlerle geç vakte kadar devam etti. İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, 15 Temmuz gecesi Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne kastedenler ile Türkiye’yi işgal etmek, Türkiye’de kargaşa çıkarmak isteyenlerin başarısızlığa uğradıklarını söyledi.

İKİ CADDEYE ŞEHİTLERİMİZİN İSMİ VERİLDİ
Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı da göreve geldiğinde Belediye Meclisinin ilk icraatı olarak; 15 Temmuz gecesi halk direnişinin iki önemli şehidi Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin’in iki caddeye ismini verdiklerini vurguladı.
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Hepinizin bildiği gibi 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türk milletinin milli iradesine karşı hain bir darbe girişimi düzenlendi. Ülkemizin birlik, bütünlük ve beraberliğini ortadan kaldırmayı amaçlayan hain Fetullahçı Terör Örgütü amacına ulaşamadı. Tarihi boyunca esarete boyun eğmemiş Aziz Milletimiz, vatansever askeri ve polisi ile genciyle yaşlısıyla, çoluğuyla çocuğuyla, 15 Temmuz 2016’da FETÖ mensubu üniformalı hain ve işbirlikçilerine unutamayacakları bir ders vererek ebediyete kadar İstiklal ruhunun damarlarındaki asil kan ile daim ve kaim olduğunu haykırmış ve o karanlık geceyi kardeşliğin, dostluğun demokrasi ve millet bilincinin aydınlığı ile parlak bir gündüze çevirmiş, vatan mevzubahis ise hiçbir engel tanımayacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününü tebrik ediyor, şanlı tarihimize isimlerini onurla, gururla yazdıran Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, onların aziz emanetlerine sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunarken, gazilerimize acil şifalar ve hayırlı ömürler temenni ediyorum” dedi.

‘TERÖRÜ LANETLİYORUZ’
Türkiye’nin üç yıl önce hain darbe girişimiyle yüz yüze getirildiğine vurgu yapan CHP Milletvekili Av. Suzan Şahin de “Dost bildiklerimiz devletimizin birçok erklerine sızmış, sinsice, haince planlar yaparak devletimize bu kara geceyi yaşatmışlardır. Terörün ve darbenin her türlüsünü, kimden gelirse gelsin lanetliyor, kınıyoruz” dedi.
Kaymakam Yönden de, 15 Temmuz’un Türk Milletine bir arada ve birlikte olmayı tekrar hatırlattığına dikkat çekerek “O hain darbe girişimini biz, ona darbe yaparak sonuçlandırdık. Halk olarak siz bu inan ve dirayetle hareket ettiğiniz müddetçe, emin olun bu ülke, millet sonsuza kadar ayakta kalacak. Sanmayın ki bitecek, vaz geçecekler! Her fırsatı kollayacaklar, her fırsatı deneyecekler. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere o günden bugüne kadarki o kadar gazi ve şehit verdik ki; vermeye devam edeceğiz. Bu bayrakta gözü olanlar, bilsinler ki biz şehit veya gazi olmaya hiç problemimiz yok!” şeklinde konuştu.  

Etkinlik, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, konferanslar, kuranı kerim tilaveti, sinevizyon gösterimi ile devam ederken Saatler 00.13’ü gösterdiğinde, tıpkı 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminde olduğu gibi tüm camilerden sela okundu.