SİZLER BİZE ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİSİNİZ!


Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan, İskenderun Sanayici ve İşinsanları Derneği (İSSİAD) tarafından İskenderun Yelken Kulübü’nde düzenlenen iftar programında, protokol üyeleri, Şehit yakınları ve Gaziler ile bir araya geldi.
Gerçekleşen programda iftar öncesi şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dualar edildi. Okunan ezan ile birlikte oruçlar açıldı.

Ramazan Ayının manevi ikliminde gerçekleşen iftar programına; Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra Kilis Valisi Recep Soytürk, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, 2. Hudut Alayı Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İSSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Şehit aileleri, Gazi ve Şehit Dernek Başkanları, Gaziler ve şehit aileleri katıldı.

‘KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZ BİZİM GURURUMUZDUR’
İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun yaptığı yemek duasının ardından konuklara hitap eden Vali Doğan “Şehitlerimizin çok kıymetli aileleri, gazilerimiz bu ramazan akşamında birlikte iftar yapmamıza vesile olan İSSİAD’a şükranlarımı sunuyorum. Ramazan’ın başladığı günden bu yana şehit ailelerimizi, gazilerimizi, yaşlılarımızı unutmadık, soframızı paylaştık, ekmeğimizi bölüştük. Ramazanın ayının devletimize, milletimize, ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu ay bereket ayı, birlik beraberlik ayı, mutluluğun ve huzurun en üst seviyelerde hissedildiği mübarek ay. Şehitlerimiz devletimizin en kıymetlileridir. Şehit yakınları da onların bize emanetidir. Biz de her zaman onları baş tacı edip, onlarla birlikte olmaya, onlarla hemhal olmaya, onların dertlerini bölüşüp, sorunlarına birlikte çözüm üretmeye çalışan bir idare anlayışıyla yaklaştık. Ne zaman bir şehit yakınımız, ne zaman bir gazimiz bizim kapımıza geldi, biz kapılarımızı onlara sonuna kadar açtık ve asla geri göndermedik. Dertlerini dinledik ve yapılması gereken ne varsa için çare olmaya çalıştık. Bizim bu yaptığımız hiçbir şey değil çünkü onlar en kıymetlilerini bu vatan için, bu millet için vermişlerdir. Bundan dolayı devletimiz adına, milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Allah sizlerden razı olsun. Ben tekrardan buraya gelerek bizimle birlikte iftar yaptığınız için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ANADOLU TOPRAKLARI KOLAY VATAN OLMADI
Daha sonra konuşan Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, “Bu aziz vatan topraklarını mübarek kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimizin çok değerli aileleri en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Evveli rahmet, ortası muhabbet, sonu da cehennem azabından kurtuluş olan ayını idrak ediyoruz. Anadolu toprakları kolay vatan olmadı. Balkan Harbi’nden, İstiklal Savaşı’ndan, Çanakkale Savaşı’ndan günümüze kadar milyonlarca şehit verdik. Bugün buraya geldiğiniz için şükranlarını sunuyorum” dedi‘MİNNETLE ANIYORUZ’Son olarak konuşan İSSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hayırsever Recep Atakaş ise burada yaptığı konuşmada, Ramazan ayının dostluğun ve sevginin pekiştiği en bereketli ay olduğunu ifade ederek Şehit aileleri ve Gaziler onuruna verilen bu iftar yemeğine katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Atakaş, “İSSİAD’ın şehit aileleri ve gazilerimiz onuruna düzenlenen iftar yemeğine katıldığınız için şükranlarımı sunuyorum. Bu yemeğin düzenlenmesinde bize destek olan başta Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ramazan ayı dini duygularımızın yoğun yaşandığı, birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının arttığı, yardımlaşma duygularının doruğa çıktığı mübarek bir aydır. Çok değerli şehit aileleri vatan uğruna seve seve canını feda etmiş ve gazi olmuş diğer yiğitlerimizin aileleri bu iftar sofrasında bir araya gelerek bir nebze de olsa sizin acılarını paylaşmak şehitlerimizi minnetle yâd etmek bizim şehitlerimize olan gönül borcumuzdur. Buraya gelerek bizimle birlikte iftarımızı paylaştığınız için şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR