BU MİLLETİ ELBİRLİĞİYLE ŞAHLANDIRACAĞIZ!


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Hatay Şubesi tarafından İskenderun’da binlerce kişiye iftar verildi. Anıt alanında düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.Programda ayrıca Hatay Medeniyetler Korosu tarafından konser verildi. 

Hatay Valisi Rahmi Doğan burada yaptığı konuşmada, Allah’ın, nice ramazan ve bayramlara huzur, birlik ve beraberlik içerisinde erişmeyi nasip etmesi temennisinde bulundu. Türkiye’nin stratejik konumunun önemine değinen Vali Doğan, “Bu mübarek günde bizleri bir araya getirerek burada şehit ailelerimizle, gazilerimizle ve vatandaşlarımızla bir araya gelmemize vesile olan MÜSİAD Yönetimine şükranlarımı sunuyorum. Başı rahmet,  ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan bu Mübarek Ramazan’ı Şerifin sonlarına yaklaştık. İnşallah Ramazan Bayramı’na da huzur içerisinde, mutluluk içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde kavuşmak nasip olsun. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin stratejik konumu ortada. Bizim milletimiz alın teriyle üreten bir millet. Hemen körfezin sağına ve soluna baktığımızda bacası tüten fabrikalar bunun işaretidir. Bu milleti elbirliğiyle şahlandıracağız. Bu millet üretmekte ve büyümekte dolayısıyla biz de ülkemizi kalkındırmak için işçimiz ve işverenimizin yanında yer alacağız, onlarla birlikte yürüyeceğiz” dedi.

‘GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ’
MÜSİAD Hatay Şubesi Başkanı Abdullah Bozatlı da iş insanları olarak sorumluluklarının farkında olduklarını söyledi.
Bozatlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “İktisadi, askeri ve politik baskılara maruz kalıyoruz. Aramıza nifak tohumu sokmaya çalışıyorlar. Bu milleti bölmeye çalışanlar, denemeyin, uğraşmayın, bölemezsiniz. Bu ülke toprakları işgal altındayken bile buna muvaffak olamadınız. Güçlü Türkiye’de hiçbir zaman muvaffak olamayacaksınız. Biz iş adamlarını ambargolarla, kotalarla durdurmaya çalışıyorsunuz, tehdit ediyorsunuz. Bize geri adım attıramayacaksınız. Gövdemizi taşın altına koyacağız. Yılmadan usanmadan elimizden geleni ardına koymadan çalışacağız inşallah. Dünyanın her yerinde ticaret ve üretim yapıp kazandığımız parayı tekrar ülkemize geri getireceğiz. Büyük Türkiye sevdamızdan asla vazgeçmeyeceğiz.”

MEDENİYETLER KOROSU MEST ETTİ
Yapılan konuşmaların ardından ilimizin bilinen değeri Medeniyetler Korosu alanda bulunan İskenderunlulara güzel dakikalar yaşatan mini bir konser verdi. Program protokol üyeleri ve davetlilerin sohbetleriyle son buldu.

İftar programına Vali Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan’ın yanı sıra MKÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan Kaya, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Dokuzoğlu, MÜSİAD 2. Dönem Genel Başkanı Ali Bayramoğlu, İskenderun OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Tosyalı, Hayırsever İşinsanı Recep Atakaş, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Abdullah Bozatlı, MÜSİAD Genel Merkez Kurul Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Haber: Yılmaz AKPINAR