BAŞARIYA YOLCULUK!


Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ev sahipliğinde, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü tarafından gerçekleşen 18. Uluslararası İşletmecilik Kongresi’ne, Türkiye Varlık Fonu A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi & Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı damgasını vurdu. Etkileyici sunumuyla konukları ve öğrencileri hayran bırakan Tosyalı, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi kulüplerinden IARES Kulübü öğrencilerince Tosyalı Holding’e özel olarak hazırlanan %80 yerli olarak üretilen Güneş Enerjili Ata Otonun anahtarı teslim edildi. Tören, üniversitenin 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde yapıldı.

‘DEĞİŞİMİN RİTMİ ÇOK DAHA HIZLI OLACAK’
18. Uluslararası İşletmecilik Kongresi’nin açılışına katılan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı & Türkiye Varlık Fonu A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Üniversitenin Fahri Doktorasına sahip Fuat Tosyalı, “Küresel Ticaret Savaşları Ortamında Türkiye’nin Global Çelik Üreticisi Tosyalı’nın, Dünü Bugünü Yarını” başlıklı sunum yaptı.Tosyalı, “İnsanlık tarihi boyunca ortaya konan buluşların tamamından fazlası son elli yılda ortaya çıkmış. Bugünkü ticaret savaşları ortamında ve bundan sonraki dönemde de değişim, dönüşüm ve gelişimin ritmi çok daha hızlı olacak. Endüstri 4.0, iletişimin ve teknolojinin robotlaşmasının getirdiği etki ile işletmeler çok daha hızlı bir değişim ve dönüşüme girecek. Biz bu gelişmelerin tamamını en ileri düzeyde uyguluyoruz. Sadece son gelişmeleri değil bundan sonraki olası gelişmeleri de dikkate alarak değerlendirme yapıyoruz” dedi. 

‘EN ZOR KOŞULLARDA YATIRIMA DEVAM ETTİK’
Tosyalı,“Biz Osmaniye’ye 2006 yılında yılında ilk yatırım için geldiğimizde, Osmaniye Sanayi Bölgesi çelik üretimini bilmiyordu. Bu bölge demir çelik sektörünün dışında özellikle tekstil ağırlıklı olmak üzere, gıda ve bölgenin önemli tarım ürünlerinden yer fıstığı işleme tesisleri ve buna dayalı yan sanayilerin olduğu bir bölgeydi. Sanayinin çeşitlendirilmesi stratejisi çerçevesinde bizim demir çelik sektörüne yatırımlar yapmamız istendi. Çokta zor bir ortamda.. Düşünün ki Amerika’da son yüz yılın krizi başlamış, bir çok bankanın battığı bir dönemde, Türk ekonomisinin teğet mi geçti tartışmalarının olduğu bir dönem de eksi 10 küçüldüğümüz bir dönemde Osmaniye’ye Türk özel sektörünün ilk çelik yatırımını yaptık” dedi.

MUAZZAM BİR SANAYİ KÜMELENMESİ OLDU
Fuat Tosyalı, “Konuşma başlığında küresel ticaret savaşları gölgesinde Tosyalı Holding’in dünü bugünü yarını derken 60 yıl öncesinin değil, daha şurada 10 yıl 15 yıl öncesinden bahsediyoruz. O günlerde eksi büyümelerin olduğu bir dönemde yapmış olduğumuz yatırım 2010 yılı şubat ayında üretime başladı. Şunu iftiharla söylüyoruz ki, etrafımızda muazzam bir sanayi kümelenmesi oluştu.Bugün Osmaniye Organize Sanayi bölgesinde 40 ‘a yakın şirket bizimle doğrudan alışveriş içerisinde, kimisi bize satıyor, kimisi bizden alıyor farklı bir ürüne çeviriyor ve buradan da 100’den fazla ülkeye ihracat yapıyor. Tabi burada yapmış olduğumuz yatırımlar, hem ülkemizde bir örnek oldu hem dünya da bir çok farklı ülkeye örnek teşkil ettik” dedi.

‘YERİNDE ÜRETİM, YERİNDE SATIŞ’
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, 2010 yılından sonra özellikle Amerika’nın yaşadığı büyük krizden sonra bankacılık sisteminin dünyaya pompaladığı ucuz ve bol para politikasıyla dünya ekonomileri göreceli bir rahatlamaya girdi. Ancak 2012 yılına gelinildiğinde bu artık globalleşme ve küreselleşmede çok farklı etkenleri beraberinde getirdi. Düşünün ki bir Çin, Türkiye’nin yıllık çelik üretimi kadar yıllık üretim artışı sağlıyor. 2015 yılında geldiğimiz de ise yıllık dünya çelik ihtiyacı olan 1,5 milyar ton çeliği Çin tek başına üretir hale geldi. Dünya’da üretilen çeliğin 3’te 2’si Çin tarafından üretilince tüm dünyaya istila şeklinde çelik satışı başladı” diyerek, şu açıklamayı yaptı;

TÜRK ÖZEL SEKTÖRÜNÜN EN BÜYÜK YATIRIMI
Bizler Tosyalı olarak globalleşmenin bir gün son bulacağı yaklaşımıyla yerinde üretim, yerinde satış politikasını gündeme alıp, bu doğrultuda yatırımlar yapıyoruz.Afrika’nın en büyük sanayi kuruluşu olan Tosyalı Cezayir’i üretime aldık. Yıldık 4 milyon ton çelik üretip, Afrika kıtasında Türk Özel sektörünün en büyük yatırımına imza attık. Bu tesis Türkiye’nin yurtdışındaki özel en büyük tesis olma özelliğini taşıyor. Bu politikaya uygun olarak yaptığımız çalışmalarla kısa bir süre sonra Afrika’nın üç ayrı ülkesinde yatırımlarımıza başlıyoruz.”

‘BİLİMSEL İLKELERLE YOLA ÇIKMALIYIZ’
OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ise, “Mimarisi, müştemilatı, Öğrenci Yaşam Merkezi, spor tesisleri ile öğrencilerine, çalışanlarına ve Osmaniye halkına sunduğu imkanlarıyla Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak Osmaniye’ye ve taşıdığı isme yakışır bir şekilde Üniversite olma gayretindeyiz” dedi.Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun ise, “Küresel ekonomik krizin tüm dünyayı etkilediği günümüzde işletmecilik çalışmalarının bilimsel ilkelere göre profesyonel bir anlayışla yapılmasının zorunlu hale geldiği kaçınılmaz bir gerçektir” dedi. 

Plaket töreninde Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı & Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu A.Ş. Üyesi, Üniversitenin Fahri Doktora Ünvanına sahip Fuat Tosyalı ise Ata Oto’yu hazırlayan IARES Kulüp Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Müslüm Demir’e plaket takdim etti. Fuat Tosyalı’ya ise Ata Oto’nun üç boyutlu hazırlanan maketi protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Sunum sonrasında Rektör Prof. Dr. Murat Türk, protokol üyeleri ve IARES Kulübü Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Müslüm Demir, Kulüp Başkanı İsa Şahin ve Kulüp Üyeleri ATA OTO üç boyutlu maketini takdim ettikten sonra 15 Temmuz Şehitler Amfisi dışında kurulan alanda ATA OTO teslim töreni yapıldı. ATA OTO Teslim Töreninde IARES Kulüp Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Müslüm Demir, protokol üyelerine ATA OTO ile ilgili bilgiler aktardı. Daha sonra protokol üyeleri ATA OTO ile test sürüşü gerçekleştirdi. 

Düzenlenen 18.Uluslararası İşletmecilik Kongresi’ne başta Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun olmak üzere MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Osmaniye Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Güler Alkan, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Jandarma Komutanı J. Albay Tamer Bilacan, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Varlık Fonu Yönetim Kurulu A.Ş. Üyesi Fuat Tosyalı, Bölge Üniversitelerin Rektörleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Ruhi Ersoy, Siyasi Parti İl Başkanları, ilimize yurt dışından gelen konuşmacılar United Kingdom Hull University Business School Prof. Dr. Mahbub Zaman, Portugal University of Porto Prof. Dr. Carlos Pedro Ferreira, Poland University of Euroregional Economy Ass. Prof. Dr. Tomasz Weierzchowski, United Kingdom University of East Anglia Norwich Business School Prof. Dr. Kishore Gopalakrishna Pillai, ülkemizin farklı Üniversitelerinden 240 bildiri ile katılan akademisyenler, ilimiz iş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Üniversitenin akademisyenleri, idari personeli, öğrencileri ile Osmaniyeliler katıldı.