İSTE’DEN ÇİFTE BAŞARI


İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin gayretleriyle, azimli ve kararlı duruşuyla, İSTE farkını konuşturmayı sürdürüyor. 

İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’ne.. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun ise Turizm Fakültesi’ne dönüştürüldüğüne yönelik karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

Böylelikle İSTE’deki fakülte sayısı 7’ye yükseldi. Kurulan fakültelerde yeni bölümler açılıyor ve öğrenci alınıyor.
İskenderun’a büyük bir gurur yaşatan İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde ilk açılacak yeni bölüm Uçak Mühendisliği, Turizm Fakültesi’nde açılacak ilk yeni bölüm ise Gastronomi ve Mutfak Sanatları olacak” dedi. 

REKTÖR TÜRKAY DERELİ VARSA, HİZMET VAR!
Aynı gün devlet üniversitelerinin Web Of Science aracılığıyla 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarına ait uluslararası saygın indekslerde yapmış oldukları yayınlara ait göstergeler de yayımlandı.
İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Uluslararası yayın performanslarına göre yapılan değerlendirmeye göre; üniversitemiz, 2015-2018 yılında kurulan üniversiteler arasında 1.nci, tüm üniversiteler arasında 36. sırada yer aldı. Bu başarının sağlanmasında emeği geçen tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Üniversite’nin kuruluşundan bu gün yapmış olduğu çalışmalar ve girişimlerle Üniversitenin öğrenci sayısını ve kalitesini artırmak için ekibi ile birlikte canla başla çalışıyor. Haber: Yılmaz AKPINAR