CHP, KILIÇDAROĞLU’NA YAPILAN SALDIRIYI KINADI


CHP Hatay milletvekilleri Suzan Şahin, İsmet Tokdemir ve Mehmet Güzelmansur, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yanı sıra İYİ Parti Hatay temsilcileri, çok sayıda partili, CHP Hatay İl Başkanlığı önünde toplanıp, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadı.
CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün toplantıda yaptığı konuşmada “Bugün ülkemizin başkentinde, hepimizin şehidi Mehmetçiğimizin cenaze töreninde şehidimizin cenazesine katılan tek siyasi parti lideri olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına hain bir saldırıda bulunulmuştur. Bu hain saldırı aynı zamanda şehidimiz Yener Kırıkçı’ya ve onun ailesine karşı da yapılmış büyük bir saygısızlıktır” dedi.

‘PROTESTO DEĞİL ORGANİZE EYLEM’
Yapılan saldırının sıradan bir protesto değil organize bir eylem olduğuna dikkat çeken Özgün, “Bu hain saldırı ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır” şeklinde konuştu.
Özgün konuşmasının devamında “Bu saldırının azmettiricileri bellidir. Adına gazete denen bir takım paçavralarda kimler Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve Cumhuriyet Halk Partilileri hedef gösterdiyse, bir takım operasyon kanallarında kimler Sayın Genel Başkanlarımıza idam tehditlerinde bulunduysa, Cumhuriyet Halk Partililerin şehit cenazelerine alınmaması talimatı verdiyse, meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kemal’in ‘İki büyük eserimden biridir’ dediği CHP’ye kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa bu saldırının altyapısını hazırlayanlar onlardır” ifadelerine yer verdi.
HABER MERKEZİ