BAKAN KURUM ‘YERİNDE DÖNÜŞÜM’ İÇİN GELİYOR!


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yarın saat 16.00’da İskenderun’a geliyor. İlçede ‘riskli alan’ ilan edilen 6 mahallede yaklaşık 78 hektarı kapsayacak alanı, örnek bir şehircilik anlayışıyla yerinde dönüşümü, olması gerektiği şekliyle yapacaklarını müjdelemek için gelecek olan Bakan Kurum, hızlı bir şekilde uygulamalara geçmek için yetkililerle ve muhtarlarla istişarelerde bulunacak.

İlk olarak merkez seçim ofisinde halka hitap edecek olan Bakan Kurum, ardından Şehit Pamir Caddesi’ndeki seçim ofisinde muhtarlarla buluşacak. İskenderun’un çehresini değiştirecek ‘Yerinde dönüşüm’ün startını verecek.

Yerinde dönüşümü, Kentsel dönüşümden ayıran husus, tapusuz gecekondusu, kaçak katı olan da yeni konut sahibi olabilecek. Dönüşüm olurken de başka mahallelere taşınma olmayacak.
İskenderun’da bu yerler herhangi bir şekilde rant uğruna satılmayıp, sosyal donatı alanı olarak, yeşil alanlar ve vatandaşın ihtiyaç duyduğu alanlar olarak kullanılacak.

Buna göre İskenderun’da Numune, Esentepe, Pınarbaşı, Modernevler, Meydan ve Cumhuriyet mahallelerinde yaklaşık 78 hektar alan daha planlı bir şekilde, hak ettiği konuma kavuşacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ayrıca, Hatay Milletvekilleri, Cumhur İttifakı HBB Başkan Adayı İbrahim Güler, Cumhur İttifakı Dörtyol Belediye Başkan Adayı Fadıl Keskin’in katılımlarıyla, saat 18.00’de Cumhur İttifakı Dörtyol Seçim Ofisinin açılışını da gerçekleştirecek. Haber: Yılmaz AKPINAR