İSTE’DE İLK PATENT GURURU


Türkiye’nin genç üniversitelerinden, İskenderun’da 3 yıl önce kurulan İSTE İskenderun Teknik Üniversitesi ‘Taşıt camlarında otomatik anti-buğu’ sistemini patentlenirdi.

İskenderun Teknik Üniversitesi kurulduğu günden buyana yaptığı çalışmalarla kısa sürede Türkiye genelinde adından söz ettirmeyi sürdürüyor. Otomotiv sektörüne önemli katkı sağlayacak olan buluşu İskenderun Teknik Üniversitesi’nden Hüseyin Turan Arat, Mustafa Kaan Baltacıoğlu ve Ertuğrul Baltacıoğlu, 29.06.2016 tarihinde Türk Patent Enstitüsü’ne başvurdu.

“Taşıt Camlarında Otomatik Anti-Buğu Sistemi” isimli patent bugün tarihi itibarı ile TÜRK Patent Enstitüsü tarafından 2016 09085 tescil numarası ile tescil edilip, patentlendiği duyuruldu.

Buluş için başvuruda bulunan Hüseyin Turan Arat, Mustafa Kaan Baltacıoğlu ve Ertuğrul Baltacıoğlu, İSTE İskenderun Teknik Üniversitesi olarak ilk patenti almanın mutluluğu ve gururunu sosyal medya hesaplarından paylaşarak “Başta, Üniversitemiz olmak üzere; emeği geçen her kurum ve kişiye şükranlarımızı sunuyoruz” dediler. Haber: Yılmaz AKPINAR