BERABERLİĞİMİZİ GÖZÜMÜZ GİBİ MUHAFAZA ETMELİYİZ


Hatay Valisi Rahmi Doğan, ilimizde yaşayan Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramı sevincine ortak oldu.
Bayram ziyaretine Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Vakıflar Bölge Müdür V. Mehmet Yıldıran, ALİYAD Vakfı Başkanı Nasrettin Eskiocak, Alevi Kanaat Önderi Adnan Fatihoğlu, Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Domenico Bertogli, Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu, Ortodoks Cemaati Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Dimitri Dogum’da katıldı.

SORUMLULUKLARIMIZIN FARKINDAYIZ
Vali Doğan burada yaptığı konuşmada, Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramını kutlayarak sözlerine başladı. Farklı inanç ve kültürlere mensup vatandaşlarımızın yüzyıllardır bu topraklarda barış, hoşgörü, huzur ve kardeşlik içerisinde yaşadığını ve bundan sonrada böyle olması için herkesin üzerine düşen sorumluluğun farkında olduğunu dile getirdi. Vali Doğan konuşmasına şöyle devam etti:
“Hatay kadim bir şehrimiz. Tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, farklı din, dil ve mezheplere sahip vatandaşların birlikte kardeşçe huzur içinde yaşadığı bir şehir. Bu topraklar bundan dolayı çok kıymetlidir. Bu topraklarda yaşayan her dinden ruhani liderlerin de burada bu bayramı kutlamaya gelmesi tüm dünyaya örnek olacak güzellikte bir davranıştır. Bu vesileyle tekrardan Hanuka Bayramını kutluyorum” dedi.

HATAY SEVGİ ŞEHRİDİR
Ziyarette bir konuşma yapan HBB Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş “Bütün Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramını kutluyorum. Hatay medeniyetler şehri ama aynı zamanda sevgi şehri. Hatay savaşın gölgesinde bir şehir ama birlik ve beraberliğinden ödün vermeyen her rengi içinde bulunduran bir şehir. Bu şehrin güzelliklerini yaşatmak için hepimiz birliğimizi ve beraberliğimizi gözümüz gibi muhafaza etmeliyiz” dedi.

Antakya Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu da Hanuka Bayramı’nın, inançları açısından önemini anlatan kısa bir konuşma yaptı. Bize göre biz 2500 sene öncesinden beri bu topraklarda yaşıyoruz.  Farklı inanç ve mezheplerden kardeşlerimiz ile birlikte bayramlarımızı kutluyoruz. Bugün bizleri yalnız bırakmayan başta Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan olmak üzere, ilimiz protokolüne teşekkür ediyor, sevincimize ortak olmak üzere teşrif etmenizden dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum” dedi. Haber: Hatay Valiliği