2019’U YENİ YIL KONSERİ İLE KARŞILADI


İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı (MYDK), 2019’u geleneksel hale getirdiği ‘Yeni Yıl Konseri’ ile karşıladı. Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği ve büyük ilgi gören ‘Yeni Yıl Konseri’ büyük bir coşkuya sahne oldu.

Toplam üç bölümden oluşan ve ağırlıklı olarak klasik eserlerin seslendirildiği programda, İSTE MYDK öğretim elemanları ve öğrencileri sahne aldı. Birinci bölümde, şef İSTE MYDK Öğretim Görevlisi Valentyn Trofimov yönetiminde 35 öğrenciden oluşan “Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Klasik Müzik Orkestrası”; “Söyle Canım”, “Bahara Umut”, “Aygız”, “Hatay Rüzgarı” ve “Bolero” eserlerini seslendirdi.

İkinci bölümde ise İSTE Öğretim Görevlisi Buğra Çankır sahne aldı ve ABD’de Newyork’ta Birleşmiş Milletler’in yaptığı organizasyonda sunduğu eserlerini icra etti. Dinleyiciler, “Scherzo”, “Elegie” ve “Ballad” eserlerinden oluşan müthiş bir piyano dinletisine tanıklık etti. Üçüncü ve son bölümde; İSTE Dr. Öğretim Üyesi Okay Özdağ’ın gitarı eşliğinde, İSTE Öğretim Görevlisi Berna Bilgin özgün sesiyle ve kendine has tarzıyla dinleyenleri adeta büyüledi.

Bu bölümde; Türk müziğinin eşsiz eserlerinden “Sabahın Seherinde”, “Gesi Bağları”, “Sarı Gelin”, “Hasret” ve “Zülüf” parçaları seslendirildi. Birbirinden güzel görüntülere ve anlara sahne olan Yeni Yıl Konseri; bilim, kültür, spor ve sanat etkinlikleriyle birlikte yoğun geçen bir dönemin sonunda, final sınavları öncesi İSTE öğrencilerine de büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Haber: Yılmaz AKPINAR