TÜM VATANSEVERLER ADINA DAVACI VE ŞİKAYETÇİYİM!


Sosyal medya üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ve küfürler yağdıran sözde eğitim görevlisine bir tepki de İskenderun CHP eski Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Şirin’den geldi. Şirin, Şırnak Üniversitesi Sağlık, Kültür Daire Başkanı Mehmet Emin Korkmaz hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Sosyal medya hesabında Atatürk’e hakaret ettiği iddia edilen ve hakkında soruşturma başlatılan Şırnak Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Emin Korkmaz, görevinden uzaklaştırıldı. İlgili şahıs, sosyal medya hesabı üzerinden Atatürk hakkında, ”Batı kafiri, soyu sopu belli olmayan, liveta, putperest Kemal“ gibi hakaret içeren paylaşımlar yapmıştı. 

Medyaya yansıyan haber üzerine soluğu İskenderun Adliyesi’nde alan İskenderun CHP eski Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Şirin, “Şahsın sosyal medya hesabına baksanız nasıl bir kafa yapısında olduğunu anlarsınız. Cumhuriyet ile Cumhuriyetin kurucu değerleri ile ilgili sürekli hakaret dolu sözler ediyor. Atatürk’e denilmedik laf bırakmıyor. Bildiğimiz kadarıyla Atatürk’e hakaret Anayasamızda suç. Fakat bu insanlar nereden, nasıl cesaret alıyorlar bilmiyoruz. Birileri bu duruma dur demeli. Kurucu Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e böyle laflar edilmesini hazmedeyiz. Bu şahısların nasıl eğitim görevlisi olduklarının araştırılması, işin derinine inilmesi lazım” dedi.

Şirin, şikayet dilekçesinde “Tüm vatanseverler ve Türk Milleti adına Mehmet Emin Korkmaz’dan davacı ve şikayetçiyim” beyanatını vererek, Ağrı Belediye başkanı iken görevden alınan Sırrı Sakık’a karşı kazandığı dava sonucunu emsal olarak gösterdi.Haber: Yılmaz AKPINAR