EMNİYET MÜDÜRÜ MUSTAFA MİTHAT TOLUNAY


Devletimizin varlığını koruyabilmek, gücünü halkımıza hissettirmek, devlet kademelerinde görev yapan bürokratlarımızın çaba, gayret, azim ve kararlılığının rolü çok büyüktür. Bu durum kolluk kuvvetlerinin yürütme kademesinde olunca daha büyük şevkle çalışmak ve devletimize bağlı bir yönetici olmak o kişinin aldığı devlet terbiyesi ile de eş değerdir.

İskenderun olarak son yıllarda çok şanslıyız. Gerek mülki amir, gerekse Emniyet Müdürlerimiz halkla iç içe, sorun ve sıkıntılara anında çözüm üretebilmek adına önemli işlere imza atmışlardır.
Mesela yeni emniyet müdürümüz Mustafa Mithat Tolunay..
Kars ilinden İskenderun’a atandı..
Kişiler atanmadan önce gerek biz gazeteciler, gerekse teşkilata mensuplar arasında “Acaba nasıl biri? Sevecen mi, babacan mı? Halkla iletişimi nasıl?” diye kendimize sorduğumuz gibi, aynı zamanda da araştırırız. Yeni Müdürümüz Sayın Tolunay, İskenderun’a geldikten sonra yaptığı çalışmalar, duyarlı yaklaşımları, toplumla bütünleşen yapısı ile kısa sürede takdir kazandı. Bunu nasıl anlayabildik..
En başında asayişin düzeninde sağladığı önemli katkılar ile..
Buna örnek verirsek, İskenderun’un her caddesinde ve köşesinde yapılan uygulamalar suç ve suça karşı yapılabilecek durumları bertaraf etmiştir.
Bunun yanında toplumla kucaklaşan yapısı, basın ile diyaloğu, en önemlisi de öngörüsü ile meydana gelebilecek olumsuzlukları hissedip önlem için, ortaya koyduğu çaba ve gayrettir..
Kibir yok, mevki makam sevdalısı değil..
Tam tersine, halkla barışık yönleri, üstlerinin verdiği görevi tam anlamıyla yerine getiren bir müdür olarak hafızalarımıza yer edindi.
İşte istediğimiz tam da budur..

Yukarıda bahsettiğim ülkemizin ve devletimizin bekası için çalışan, gerekirse canını verecek devlet adamlarımızdan birisidir Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay..
Ben Emniyet Müdürümüzün İskenderun’a çok güzel şeyler katacağına eminim.. Memleketimizde daha önce görev yapan emniyet müdürlerimiz de yetkileri doğrultusunda asayişimiz ve İskenderun’un yaşanılabilir hal alması için mücadele etmişlerdir.. Onlara da teşekkür ediyorum.
Aslolan makam değil, devletimizin ve milletimizin varlığını sürdürebilmesi için ortaya konulan mücadeledir.
Müdürümüz Mustafa Mithat Tolunay’a başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.
Hizmet adına yapacağı her türlü çalışmasına sonsuz destek vereceğimizi de bilmesini isterim..