YÜKSELİŞ’TE YARATICI YAZI ATÖLYESİ 


Özel İskenderun Yükseliş Koleji İlkokul öğrencileri, Türkçe Öğretmeni Bora Karademir eşliğinde Yaratıcı Yazı Atölyesi dersinde yaratıcı yazma etkinlikleri gerçekleştiriyor.
Bu dersle birlikte öğrencilerin; hızlı bir şekilde gelişen ve değişen dünyaya daha kolay uyum sağlayabilmeleri, daha pratik ve yaratıcı düşünebilmeleri, buna bağlı olarak kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, diğer bireylerden farklı niteliklere sahip olabilmeleri için yaratıcı yazma becerilerini kazanmaları amaçlanıyor.
Yükseliş Koleji Kurucusu Nuri Üysen, “Bu çalışma ile, çocuğun kendi çevresini görme, bakma ve kendisini sözlü ya da yazılı ifade etmesinde uygulamaların yetersiz kaldığı gözlenmiş, ek çalışma olarak günlük yazma çalışmalarına yer verilmiştir. Yazı sanatının en zor sanatlar içinde yer aldığı gerçektir. Yazılı olarak ifade bulan, bakılan ve görülen, incelenen ve değerlendirilen olayın ardından sorgulama gelecektir. Yazı atölye çalışmalarının devamı durumunda, öğrencilerin yaşananı olduğu gibi yansıtmayıp, derinliğine anlam katacak yaratıcı yazılar yazarak edebiyat sanatında yerlerini alabileceğine, yaşam kalitelerini arttırarak, bulundukları-yaşadıkları çevreyi etkileyip dönüştüren bireyler olabileceğine inanıyoruz” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR