YILIN EN BAŞARILI İŞ İNSANI FUAT TOSYALI


Fortune Türkiye’nin ‘Yılın iş insanları’ listesi, yeni hedefler ve yatırımlarla perfomansını artıran şirketlerin güçlü isimlerini bir araya getirdi. Fortune Türkiye’nin, bu yıl 6.’sını yayımladığı “Yılın İş İnsanları” listesinde Tosyalı Holding yine zirvede yer aldı. Türkiye’nin global çelikçisi, üç farklı kıtada yatırımları olan Tosyalı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı stratejik hamleleriyle Türkiye’yi gururlandırmaya devam ediyor.
2017’de yaşanan ekonomik ve siyasi olaylara rağmen şirketinin performansını artıran, yeni yatırım hedeflerini ve planlarını aksatmadan sürdüren, iş dünyasının başarılı ismi Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Fortune Türkiye’nin radarındaydı.
Fortune, “Yılın İş İnsanları” listesini hazırlarken şirketlerin bilanço performansı, yatırımlar, stratejik satın almalar ve kazançlı şirket satışları titizlikle incelendi. Şirketlerin sektördeki pazar payı ve etkisi, müşteri tabanı, stratejik girişimler gibi bilanço dışı göstergeler göz önünde bulunduruldu.
Bu çerçevede ekonomiye katma değer sağlayan ve başarılı işlere imza atan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı yılın en başarılı iş insanı seçildi.
Fortune Türkiye, başarılı İşadamı Fuat Tosyalı’yı kapağına taşırken, “Türkiye’nin global çelikçisi. Üç farklı kıtada yatırımları olan Tosyalı Holding, 15 iştiraki ve 20 tesisiyle geniş bir operasyonda faaliyetlerini sürdürüyor. 2017’de Tosyalı-Toyo yatırımını tamamladı. Bu yatırım 500 milyon dolarlık ithalatı ikame edecek. Cezayir’de üçüncü etap yatırımı devam ediyor. Çalışan sayısında ise üç yıl içinde 10 bin kişi hedefleniyor” diye yazdı. Haber: Yılmaz AKPINAR