TERÖR PROPAGANDASI YAPTI, TUTUKLANDI


İskenderun ilçesinde sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle polis ekiplerince yakalanan iki kişiden biri tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sosyal medya (Facebook) üzerinden terör örgütü propagandası yaptığına ilişkin bilgiler edinilen A.Y ile İsmail Bilgin isimli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.
Her iki şahsın İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tamamlanan işlemlerinin ardından İskenderun C. Başsavcılığına çıkartıldı. İsmail Bilgin tutuklanarak TEM büro amirliği ekiplerince İskenderun M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarılan A.Y. de Adli Kontrol Şartı ile Serbest bırakıldığı bildirildi.
Bu arada İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Güvenlik güçlerince PKK/KCK, FETÖ/PDY, DHKP-C, DAEŞ gibi terör örgütlerine yönelik operasyonlar kararlı bir şekilde sürdürüldüğü, ülkenin huzur ve refahı için çalışmaların devam ettiği vurgulandı. Güvenlik güçlerince yapılan başarılı operasyonlar neticesinde çökme noktasına gelen PKK/KCK ve Suriye ülkesindeki uzantısı olan PYD/YPG terör örgütünün müzahir şahıslarca ve sempatizanlarca propagandasının yapılmasının engellenmesine yönelik olarak, örgütsel faaliyetlerin tespit edilmesine yönelik takipli ve kapsamlı çalışmaların da sürdüğü kaydedildi.
Haber: Cuma KESEROĞLU