SANAYİDE VERİMLİLİK


İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Üniversite-Sanayi İşbirliği Öğrenci Topluluğu’nun organizasyonu ile ardı ardına yapılan “Endüstri 4.0’a Giriş” ve “Sanayide Endüstri 4.0 ve Dijitalleşme” başlıklı eğitim, seminer ve konferanslar, konunun uzmanlarını öğrencilerle buluşturdu. Teknolojik ilerleme ve inovasyonu eğitim-öğretim ve araştırmanın odak noktasına alan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), sektörde konusunda uzman kişileri misafir etmeye devam ediyor. Son olarak, ulusal ve uluslararası alanda tanınan ABB Elektrik San. A.Ş. firmasının Robotik & Hareket Sistemleri İş Geliştirme Müdürü Nejat Ege ile ICC Elektronik San. Tic. Ltd. Şti. Operasyon Direktörü ve Endüstri 4.0 Konsept Danışmanı Taner Yiğit’i misafir eden İSTE, konuklarının birikimlerini akademisyen ve öğrencilerle paylaşmasını sağlıyor.

SANAYİDE ENDÜSTRİ 4.0 VE DİJİTALLEŞME
“Endüstri 4.0’a Giriş” başlıklı sunumunda; ICC Elektronik San. Tic. Ltd. Şti. Operasyon Direktörü ve Endüstri 4.0 Konsept Danışmanı Taner Yiğit, elektronik alanında Endüstri 4.0 uygulamaları hakkında bilgiler verdi. Verdiği örnekler ve sorduğu sorularla katılımcıları konferansa kilitleyen Yiğit’e, İSTE Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Naz tarafından çiçek takdiminde bulunuldu. Video ve resimlerle desteklediği sunumunda, “Sanayide Endüstri 4.0 ve Dijitalleşme” konusunu anlatan ABB Elektrik San. A.Ş. firmasının Robotik & Hareket Sistemleri İş Geliştirme Müdürü Nejat Ege ise, sanayi alanında yüksek teknolojinin nasıl uygulanabileceği konusunda bilgiler verdi.
Doksan dakika süren bir sunum yapan Ege’yi dikkatle dinleyen katılımcılar, konferanstan çok faydalandıklarını ifade ettiler. Sunumun sonunda Rektör Danışmanı ve İSTE Üniversite-Sanayi İşbirliği Öğrenci Topluluğu Başkanı Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu tarafından Nejat Ege’ye çiçek takdim edildi. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Üniversite-Sanayi İşbirliği Öğrenci Topluluğu üyesi öğrenciler ve sanayi kesiminden gelen temsilciler, düzenlenen bu etkinliklerin çok verimli ve faydalı olduğunu belirttiler. Öğrenci Topluluğu’nun İMYO Kampüs Sorumlusu İSTE Öğretim Görevlisi Metin Sevinçli, Endüstri 4.0 olarak da adlandırılan Dördüncü Sanayi Devrimi hakkındaki bu tür organizasyonların 2018‘de de devam edeceğini bildirdi. Haber: Yılmaz AKPINAR