ERSOY, ‘BATININ MANTIĞI FİRAVUNİ BİR MANTIKTIR’


Eğitim Bir-Sen İskenderun Şubesi’nin İlim Yayma Cemiyeti İskenderun Şubesi ve Cihannüma Hatay Şubesi ile birlikte organize ettiği ve Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy’un konuşmacı olarak katıldığı ‘İslam ve Batı Medeniyetlerinin Dayanağı, Dünya Görüşlerinin Farklılığı; Hak ve Hürriyet Eksenli İki Medeniyetin Beşeriyete Vaat Ettikleri’ konulu konferans yoğun ilgi gördü.
Eğitim- Bir Sendikası yıl içindeki faaliyetlerine aralıksız durmadan devam ediyor. Eğitim Bir Sen İskenderun Şube Başkanı İbrahim Tunçer ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, bu kapsamda çalışmalarını aralıksız sürdürürlerken, geçtiğimiz hafta sonu Pazar günü anlamlı bir konferansa imza attılar.
Sivil toplum kuruluşları ile organize edilen “İslam ve Batı Medeniyetlerinin Dayanağı, Dünya Görüşlerinin Farklılığı; Hak ve Hürriyet Eksenli İki Medeniyetin Beşeriyete Vaat Ettikleri” konulu konferansta katılımcılara Prof. Dr. Arif Ersoy tarafından altı önemle çizilmesi gereken konular hakkında sunum yapıldı.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen konferansa; İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, Memur Sen İskenderun İlçe Başkanı Ömer Kabaklı, Eğitim Bir Sendikası İskenderun Şube Başkanı İbrahim Tunçer ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Konferansa katılarak engin bilgi ve tecrübelerini konuklarla paylaşan Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy, kapitalizmin sorun çözmek yerine sorun üreten bir sistem haline geldiğini belirtti. Ersoy konuşmasının devamında; “Kapitalizm ve sosyalizm tekelci düzendir ve sömürüye dayanır. Artık kapitalizmden çözüm beklemeyin. Batı’nın mantığı firavunî mantıktır. Çare ise İslam ekonomisidir. Çünkü İslam ekonomisi barış ekonomisidir” dedi.

İSLAM EKONOMİSİ BARIŞ EKONOMİSİDİR
İslam ekonomisinin barış ekonomisi olduğunun altını çizen Ersoy, “Diğer bir ifadeyle de ortaklık ekonomisidir. Çünkü üretim faktörleri ortaktır. Zaten Allah’ın verdiği hakları koruyorlar. O yüzdendir ki bizim devlet anlayışımız Batı’nın devlet anlayışından tamamen farklıdır. Bizde devletin görevi; varlık nedeni Allah’ın doğuştan insana ihsan ettiği temel hak ve özgürlükleri korumak içindir. Bu aynı zamanda barış düzenin de temelidir. Yeryüzünde bu şartlar olmadıkça barış tesis edilemez” dedi.

HERKESİ ÇÖZÜM ÜRETMEYE DAVET EDİYORUZ
Salondakilere her zaman birlik ve beraberlikten bahseden Ersoy, “Artık kapitalizmden çözüm beklemeyin. Ülkelerimizi paramparça ettiler. Coğrafyamızın kaynaklarını talan ettiler. Bu da yetmiyor, aynı ülkenin insanlarını böldüler. Depolarındaki eskimiş silahları havadan atıyorlar, aynı ülkenin insanları birbirlerini öldürüyorlar. Son saldırı hedefi Türkiye’dir. Öyleyse gelin artık oradan buradan, sağdan soldan çözüm aramayın. O yolların çıkmaz sokak olduğu ortaya çıktı. Gelin kendi inancımız, kendi değer ölçülerimiz etrafında toplanalım. İslam ekonomisi fıtri bir ekonomidir. İslam ekonomisinin etrafında toplanırsak; yeni bir ekonomik düzenin öncüsü olur. İslam ekonomisin temel ilkelerini ülkemizde uygularsak 10 sene içerisinde Almanya’nın önünde bir ülke oluruz. Biz çaresiz değiliz, çare İslam ekonomisinin uygulamasındadır. Herkesi çözüm üretmeye davet ediyoruz. İlim fayda sağlamaktır. Faydasız ilimden Allah’a sığınırız” ifadelerini kullandı. Konferansın son bölümünde ise katılımcıların soruları yanıtlandı. Haber: Mustafa TOPAL