BEKBELE’YE 5 BİN ADET CEVİZ VE BİN 500 ADET ALIÇ FİDANI DİKİLDİ


İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, daha yeşil bir dünya için ormanları korumamız gerektiğini belirtti. Başkan Seyfi Dingil, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde devam eden “5.000 Köye 5.000 Gelir Getirici Orman Projesi” çerçevesinde Bekbele yaylasında orman köylüsüne dağıtımı yapılan 5000 adet ceviz ve 1500 adet alıç fidanının dikimi için düzenlenen programa katıldı.
Düzenlenen program ile ilgili açıklamalarda bulunan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) uygulamaya koyduğu “5.000 Köye 5.000 Gelir Getirici Orman Projesi” çerçevesinde atıl durumdaki bozuk ormanlık alanlar ile orman köylüsüne yeni gelir kapıları açıyor. Bu projedeki amaç atıl durumda olan bozuk ormanlarımızı verimli hale getirerek ekonomiye kazandırmak ve kırsaldaki vatandaşlarımızı yerinde kalkındırmaktır” dedi.

DAHA YEŞİL BİR İSKENDERUN İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Daha yeşil bir İskenderun için çalıştıklarını belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Buna benzer projeleri sürekli destekliyoruz. Belediye olarak göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmalarına önem veriyoruz. Buna benzer uygulamalar sayesinde orman köylülerimiz oradaki ağaçlara sahip çıkmakta ve çok daha iyi bu ormanlık alanlara bakmaktadır” şeklinde konuştu.
Düzenlenen programda yapılan konuşmaların ardından fidanlar dikilerek toprakla buluşturuldu.
Düzenlenen programa TBMM İdare amiri Orhan Karasayar, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, muhtarlar ve çok sayıda orman köylüsü katıldı. Haber: İskenderun Belediyesi