İSKENDERUN’UN SEMBOL YAPILARINDAN BİRİ OLACAK


Hatay Valisi Erdal Ata, Nihal Atakaş Camii inşaatında incelemelerde bulundu. İskenderun’da gerçekleşen inceleme gezisinde Vali Ata, yapımını hayırsever iş adamı Recep Atakaş’ın üstlendiği caminin inşaatında gelinen durum ve sürdürülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Ata, klasik Türk mimarisinden izler taşıyan, modern mimari teknikleriyle inşa edilen, estetik ve özel bir mimariye sahip bir proje eseri olan Nihal Atakaş Camii’nin tamamlanmasıyla, İskenderun’un sembol yapılarından biri olacağını belirtti.
Vali Ata’nın inceleme gezisine İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, hayırsever iş adamları Recep Atakaş, Paşa Karaca, genç işadamı İbrahim Karaca ve ilgili diğer yetkililer de eşlik etti.

DENİZ MÜZESİ’Nİ GEZDİ
Cami inşaatındaki incelemelerin ardından Vali Ata, İskenderun Deniz Müzesi’ni ziyaret etti. Hatay tarihi ile Türk denizcilik tarihine ışık tutan eserlerin sergilendiği İskenderun Deniz Müzesi’ndeki ziyarette Vali Ata, müze şeref defterini imzalayarak, müze, müzede sergilenen eserler ve müzenin tarihçesi hakkında ilgililerden bilgiler aldı. Vali Ata, Ulu Önder Atatürk’ün “Denizciliği Türk’ün büyük ülküsü yapmak” hedefinden hareketle açılan İskenderun Deniz Müzesi’nin, İstanbul ve Çanakkale’den sonra Türkiye’nin 3. deniz müzesi olduğunu, bu anlamda ilimiz ve ülkemiz için önem arz ettiğini belirtti. Haber: Hatay Valiliği