CUMHURBAŞKANIMIZI DAVET EDEBİLİRİZ


Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Lütfü Savaş, UNESCO tarafından Hatay’ın Gastronomi şehri seçilmesi ve EXPO 2021 ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, “Gaziantep gibi bizi de tanıtması için Cumhurbaşkanımızı davet edebiliriz” dedi.Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Lütfü Savaş, Habib-i Naccar tesislerinde basın mensupları ile bir araya geldi. Hatay’ın üzerinde dolaşan kara bulutları savaş psikolojisini el birliği ile yendiklerini konuşmasında belirten, Büyük Şehir belediye Başkanı Lütfü Savaş, UNESCO tarafından gastronomi alanında ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na layık görülen Hatay’ın Gastronomi şehri seçilmesi ve EXPO 2021’in Hatay için çok önemli olduğunu söyledi.

GASTRONOMİ SOKAĞI YAPACAĞIZ 
Hatay’ın geleceği için bu iki projeye herkesin sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Savaş, “Hatay’ın tamamı bu iki projenin zenginliklerinden faydalanacak. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Örneğin kooperatif kurduk 250 kadın Hatay için çiçekleri seralarda üretiyor. Antakya’da 200 dönüm arazi içerisine Botanik Bahçesi ve 15 dönüm Arkeopark yaparak burada Bizans dönemine ait kalıntıları sergileyeceğiz. Yine burada gastronomi sokağı yapacağız. Biz üstten yapmaya başladık. Altyapı da kendiliğinden arz talep meselesi ortaya çıktıkça giderilecektir” şeklinde konuştu.
Hatay’ın Marka kent olma yolunda bu iki projenin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğine de dikkat çeken Savaş, tanıtımın çok önemli olduğunu Gaziantep’i Cumhurbaşkanının tanıttığını hatırlatarak şunları söyledi: “Hem parti genel başkanları, hem başbakanımız hem de cumhurbaşkanımızı hepsini davet edebileceğimiz organizasyonlar yapabiliriz. Çünkü Gaziantep’i Sayın Cumhurbaşkanımız tanıttı. Bir program yapıldı o programda tanıttı. Bizde cumhurbaşkanımızı davet ederiz. Bizde bu ülkenin evladıyız. Bizim de Cumhurbaşkanımız davet ederiz bir kompleksimiz yok.” Haber: Yılmaz AKPINAR