KARA, ‘KARAYOLLARI DA, PALMİYERLER DE YEŞİL KALSIN’


İskenderun Çevre Koruma Derneği, eski karayolları arazisi içerisinde bulunan ağaçların korunması ve yeşil alan olarak değerlendirilmesini istedi. İskenderun Çevre Koruma Derneği ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar, Hürriyet mahallesi içerisinde bulunan, eski Karayolları arazisinde bir araya geldi. Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, arazisi içerisinde 2863 sayılı Kültür varlıklarını koruma kanunu kapsamında tescilli anıt ağaç niteliğindeki palmiye ağaçlarının yakılması nedeniyle söz konusu bu ağaçlarımızın kamu yararı kapsamında korunması gerektiğine dikkat çekti.

‘AĞAÇLAR KORUNSUN’
Uzun zamandır Hazinenin mülkiyetinde olan eski Karayolları arazisinin açık otopark ve hurda deposu gibi kullanılması birtakım sorunları da birlikte getirdiğini belirten Kara “Zaman zaman ve giderek artan bir şekilde var olan ağaçların yakılmasıyla ilgili yurttaşlarımızın şikâyetleri var. Söz konusu arazinin bugüne kadar yapılaşmamış olması, adeta beton yığınına dönüşmüş olan kentimiz için bir şans olarak değerlendirilmeli ve yeşil alan statüsü korunarak ve bu amaca uygun olarak; deprem sonrası toplanma alanı, botanik park, sosyal ve kültürel aktivite alanları olarak acilen planlanarak sahipsiz alan görünümünden kurtarılmalıdır” diye konuşu.

‘GEZİNTİ ALANI YAPALIM’
Arazide yapılabilecek en iyi projeye de vurgu yapan Kara, “Şuan ki haline hiçbir ağacına ve hiçbir bitkisine dokunmadan gezinti yolları, bisiklet, gezi yolu olarak belirlenmelidir. Alan içerisinde de çim, kısa palmiyeler, İsrail kauçuğu özelliklede susuz ortamlarda havadaki nemle beslenip, doğal klima görevini yapan zeytin ağaçları ve diğer bitki örtüsü ile yeşillendirilip toplantı gezinti alanı yapım projesidir” dedi. Haber: Cuma KESEROĞLU