İŞTE BUDUR!


Şu an İskenderun’da en ciddi sorun battı çıktı çalışmaları kapsamında oluşan trafik yoğunluğu.. Bunun için birçok alternatif yol arayışı vardı. Ki, bu konuda Hatay Büyükşehir Belediyesi koordineli çalışmalar yürütüyordu.
Bugüne kadar tahmin edildiği gibi çok büyük sorunlarla karşılaşılmadıysa, bunda HBB Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, İskenderun Şoförler Odası Başkanı Erol Akın ve HBB ulaşım dairesindeki yöneticilerin gayretleri sayesindedir..
Eleştirileri dikkate alıyorlar..
Konu ettiğimiz sıkıntıları bertaraf etmek için imkanlar ölçüsünde kafa yoruyorlar.
Hatırlarsanız, Liman B kapısından şehre giren araç sürücüleri, en çok AHM İnşaatın sanayi sınırından geçen yolu kullanmaya başlamışlardı.
Ancak, o yol asfaltlanmamıştı..
Geçenlerde bu konuya dikkat çektiğim andan itibaren, bir hafta içinde dün asfalt çalışmalarına başlandı.
Bir de Kirmit Petrol’ün oradan Mete Aslan Bulvarı’na dönüşte, battı çıktı çalışmaları nedeniyle sahil yolu kapanmıştı. Devlet Demir Yolları’na defalarca, ‘alternatif’ yol kapsamında giriş kapısını açması gerektiğini yazmıştım. Söz verilmesine rağmen, oralı olmamışlardı.
Sağolsun HBB, DDY’nin kayıtsızlığına çare olarak, B planını devre soktu..
HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın direktifleri, HBB Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli’nin girişimleriyle, hemen önünden geçen arazi, iş makinalarıyla düzeltilerek, DDY’nin önünden yeni bir alternatif yol açılarak, asfalta başlandı. Harika oldu!
Bu arada DDY’nin de işgüzarlığını Allah’a havale ediyorum.
Kimden direktif aldılarsa artık.. Bu yaptıklarını İskenderunlular unutmayacaktır elbette..
Neyse;
HBB’nin, özellikle Ahmet Serhat Beydilli’nin sorumluluk bilinci içinde, azim ve kararlılığını takdir ediyorum. Battı çıktı çalışmalarında hasarı minimize etmek için ekip olarak canla başla çalışıyorlar. Sadece şehir merkezi de değil..
Karaağaç sahil yolunda da, İskenderun’a yeni bağlantı yolunu asfaltlamaya başladılar..
Artık Karaağaç istikametinden İkem Koleji’ne doğru gelirken, sahil çevresinde yolun önü bıçak gibi kesilmeyecek. HBB’nin gayretleriyle, sahile uzanan iki yolumuz var artık.
Çok da isabetli oldu!
Hakikaten, düne kadar İskenderunlular’ın hangi şikayetini dillendirdiysek, gereği yapıldı.
Başta HBB Başkanı Lütfü Savaş başta olmak üzere, HBB Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

AYDINLATMA DİREĞİ NEDEN YOK?!
İskenderun Belediyesi Park Bahçe Müdürü Aylin Tecirli Selçuk’un çalışmalarını takdir ediyorum. Şehrin birçok mahallesindeki parklara yeniden hayat verdi, güzelleştirdi, çocukları mutlu etti.
Aylin Hanım’ın peyzaja ve estetiğe ne kadar önem verdiğini de biliyorum.
Katkısı çok büyük!
Ne zaman parklarla alakalı bir sorun yaşansa, kendisine rahatça ulaşıyor, hemen gereğini yapıyor.
Ancak, Aylin Hanım’ın döneminden önce yapılan parklar var.
Bazı parklarda aydınlatma direkleri yok.
Bunlar elbette sorun teşkil ediyor. Karanlıkta, insanlar akşam vakti rahatça o parklarda oturamıyor, çocuklarını güvenle bırakamıyorlar..
Bu şekilde olmaz!
O parklarda aydınlatma direkleri olmalı..
Bana söylenen kadarıyla, Mustafa Kemal Mahallesi’nde ve şehrin göbeğinde Havuzlu Çarşı’nın yanındaki parkta aydınlatma direkleri yok.
Bence bu durum etraflıca gözden geçirilmeli, bu konuda hemen gerekli talimatlar verilmeli..
İdarenin oluruyla, Aylin Hanım’ın parkları yeniden gözden geçireceğinden şüphem yok!