BİN 150 ADET TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ


İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü başarılı bir operasyona daha imza attı. Kentin güvenlik ve huzuru için azim ve kararlılığını sürdüren İskenderun Polisi, tarihi eser kaçakçılarına göz açtırmıyor.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliğince, Göçmen Kaçakçılığı ve Tarihi Eser Kaçakçılığı Suçu kapsamında 13/10/2017 ile 15/10/2017 tarihleri arasında meydana gelen 2 olaya yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirilmiş olup, söz konusu operasyon neticesinde toplam 4 şüpheli şahıs yakalanarak, hakkında yasal işlem yapıldı.
Tarihi Eser Kaçakçılığı ile ilgili değişik figürlerde toplam bin 150 adet tarihi eser ele geçirilmiş olup, Göçmen Kaçakçılığı olayı ile ilgili ise toplam 16 yabancı uyruklu göçmen yakalandı. Göçmenler sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi ve Geri Dönüşüm Merkezine sevk edildi.
İskenderun Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “İlçemizde başta kolluk kuvvetleri ve istihbarat birimleri olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızca vatandaşlarımızın güven, huzur ve sükûnu için özveri ve uyum içerisinde görev ifa edilmekte olup, bugüne kadar gerçekleştirilen operasyonlar ile yürütülen çalışmalarımız aynı kararlılıkla ve hassasiyetle devam edecektir” denildi.
Haber: Yılmaz AKPINAR