DİVAN KAFE ’18. MADDE’ MAĞDURU!


İskenderun Karaağaç sınırında İKEM Koleji karşısında çok modern ve kamuya ait kıyı şeridini ihlal etmeden özel bir konseptle Divan Kafe’yi 4 yıl önce ‘günübirlik tesis’ kapsamında faaliyete açan işletme sahibi Bestami Memo, Arsuz Belediyesi’nin 18. Madde uygulamasına maruz kaldı. Arsuz Belediyesi işletmenin kaldırılmasını gündeme alırken, 14 yıl önce ‘günübirlik tesis’ uygulaması kapsamına alınan yerin ve Divan Kafe’nin sahibi Bestami Memo, “Bu haksız uygulama ilçemizde hiçbir kimseye uygulanmayıp, sadece büyük emek verdiğimiz kendi yerimizin dahil edilmesi bizleri derinden üzmüştür” dedi.

‘YAPI VE İŞLETME RUHSATLARINI ALDIM’
İskenderun’da efsane Saray Lokantası’nın sahibi emektar esnafların başından gelen Mehmet Memo’nun baba mesleğini sürdürmek için kolları sıvayan Bestami Memo, 4 yıl önce maddi ve manevi birçok zorluğa rağmen muhteşem güzellikteki Divan Kafe’yi kurdu.
Sahildeki işletmeye konforlu ve huzurlu bir ortam kazandıran Bestami Memo, “14 yıl önce planda günü birlik tesis alan gözüken arsayı almış bulundum. Yapı ve işletme ruhsatlarını aldım. Dört yıl önce de kafe olarak işletmeye başladım. Bu iş, baba mesleği olup, 70 yıllık esnaflık yapmaktayız. Bu işletmeyi yaparken, maddi ve manevi bir çok zorluklarla bu seviyeye getirdik. Ve bu bölgede en çok bizim hakkettiğimize inanıyoruz. Fakat şu anda Arsuz Belediyemizin, onayımız olmadan 18. madde uygulayarak, işletmemizi kaldırmak istemektedir. Bu haksız uygulama ilçemizde hiçbir kimseye uygulanmayıp, sadece bize uygulanması bizleri derinden üzmüştür. Sayın Başkanım Nazım Culha’nın dürüstlüğüne ve çalışkanlığına gönülden inanıyoruz. Bu konuyu incelettirip yeniden değerlendireceğine inanmaktayız” açıklamasında bulundu. Haber: Yılmaz AKPINAR