AHİLİK KARDEŞLİKTİR!


İskenderun Esnaf Odaları Başkanlarının başarılı organizasyonuyla, 30’uncu Ahilik Haftası, muhteşem etkinlikler ışığında coşkuyla kutlandı.AK Parti Hatay Miletvekili Orhan Karasayar, MHP Hatay Milletvekili Mehmet Ahrazoğlu, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz, HESOB vekili Uğur Fırat, oda başkanları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Palmiye Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Şahutoğlu ve esnafların katıldığı etkinlikte, vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

‘ESNAFA SAHİP ÇIKMALIYIZ’
Program saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlarken açılış konuşmasını HESOB Başkan vekili ve İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat yaptı. Fırat, uzun yıllardır esnaflık yaptığını belirtirken, “Beş dönemdir bu kutlamaları arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştiriyoruz. Buradan açıkça şunu belirtmek isterim ki ilgili kurum ve yetkililer İskenderun esnafına sahip çıkmalı. Esnafın sorun sıkıntısını çözmeli, telefonunu kapatmamalı gerektiği zaman esnafın yanına gelmelidir. Bu konuda biz esnafların kimseden bir beklentisi yok. Sadece saygı duyulmasını bekliyoruz” dedi.

‘ESNAF ERKEN KAPATIP, GEÇ AÇMAYACAK’
İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk ise kendisinin de Karadenizli bir esnaf ailenin en küçük çocuğu olduğunu belirterek, “Esnafın tüm sorun ve sıkıntılarını biliyorum. Bende esnaf olarak yetiştim ama ailemin tek memuru benim. Bu nedenle esnafın her zaman yanında oluyorum. Bu kadar AVM’lerin açıldığı bir zamanda esnafın ayakta kalması gerçekten çok zor. Bu nedenle İskenderun halkı kendi esnafını ciddi anlamda desteklemeli ve onlara sahip çıkmalı. Ancak esnafların da üzerine düşen görevleri var. İskenderun’da gördüğüm en büyük sorun esnaf çok erken kapatıp ve çok geç açıyor. Bu konuda vatandaşlar ulaşması gereken ürünlere ulaşmakta zorluk çekiyor bunu hep birlikte düzeltmek gerekiyor” dedi. Kaymakam Soytürk’ün yaptığı konuşma sonrasında ise yılın ödülüne layık görülen Nihat Açıkalın’a kaymakam ve Başkanlar kaftanı giydirilirken, plaketini de takdim ettiler. Yapılan konuşmadan sonra ise yılın ahisi Yusuf Söker’e, Millekvekili Orhan Karasayar ve oda başkanları ahilik kaftanını giydirip, plaket sundu. Milletvekili Orhan Karasayar, kendisinin de esnaf olduğunu bu konuda her zaman esnafın yanında yer aldığını belirtirken bu konuda esnaf etkinliklerinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Yapılan konuşmalardan sonra davetlilere yemek ikram edilirken halk oyunları ve mehteran takımları gösteri sundu. Haber: Cuma KESEROĞLU