AHİLİK ESNAFLARIN KARDEŞLİĞİDİR


HESOB Başkan Vekili Uğur Fırat, İskenderun Esnaf Odaları başkanları ile birlik toplantı salonunda 18-24 Eylül Ahilik bayramı olarak kutlanan hafta ile ilgili sahil anıt alanında yapılacak olan etkinliklerin planlanması düzenlenmesi üzerine konuşarak, “Tüm halkımızın ve esnafımızın, bu bayramı güzel geçirmeleri için yapılacak etkinlikleri bildiren bir toplantı yaptık. Halkımız ve esnafımız 19 Eylül Saat 18.00’de Anıt Alanındaki bayrama davetlidir” dedi.
Başkan Uğur Fırat, Ahilik haftasında İskenderun halkına ve esnafına yaraşır bir bayram yaşatacaklarını kaydetti. Ahilik kültürünün, Türk kültürünün özünden gelen bir gelenek olduğunu söyleyen Başkan Fırat, Ahilik kültürünün esnafların kardeşliğini ön planda tutmanın yanı sıra geçmişte yaşanmış, günümüzde yaşanan ve gelecekte de yaşatılması gereken gerçek bir yaşam disiplini olduğunu kaydetti.
Başkan Fırat, ülkemizde ve komşularımızda en kısa zamanda barış ve kardeşlik ikliminin hakim olacağını umduklarını belirterek şöyle devam etti; “Bizler her zaman esnafımızın yanındayız. Halkımız ile birlikte seçilmiş ve atanmış yerel yöneticilerimiz de esnafımızın yanında yer almalıdır. Bu kadar işsiz varken, esnaf siftahsız kepenk kapatırken, birileri gelip sosyete pazarı ya da AVM adı altında kent ekonomisini sömüren oluşumlara meydan veriyor. Yazıktır, bu kente ve bu kentin esnafına zarar verecek oluşumlara izin vermeyelim, esnafımızı yok etmeyelim. Aksine kentimizin, mahallemizin esnafına hep birlikte sahip çıkalım, Esnafımızı yaşatalım, destekleyelim. Unutmayalım ki geleneklerimizde mahallemizin esnafı aynı zamanda evimizi, çocuklarımızı, eşyamızı emanet edebildiğimiz, güvendiğimiz komşularımızdır.” Haber: Yılmaz AKPINAR